Oksygen absorber. Kunne aldri ha vært det foruten. Nå holder jeg på med å dehydrere frukt, kjøtt og grønnsaker. Ddehydrering + oksygen absorber = mat med en levetid på MINST 25 år! Man behøver da ikke strøm for å lagre mat.
Jeg kommer senere til å skrive litt mer om dehydrering her på forumet. For man har et hav av muligheter med en dehydrator. Man kan også lage yoghurt, chips, melkepulver, eggepulver, honningpulver, krydder osv via dehydrering. Og all biologisk mat man lager blir like fresh som tidligere når man senere rehydrerer det. Tørket mat er også lett å bære med seg.
Anyway: dette er litt info om oksygen absorbere (de puttes i norgesglass eller bøtter med lokk, sammen med tørket mat): An oxygen absorber is a small packet of material used to prolong the shelf life of food. They are used in food packaging to prevent food colour change, to stop oils in foods from becoming rancid, and also the growth of oxygen-using aerobic microorganisms such as fungi.
Oxygen supports the growth of microorganisms and causes changes in color and rancid odors in packaged foods. Plastic packaging is less able to exclude oxygen from packaged foods than are the older glass and metal containers. Oxygen absorbers absorb oxygen and effectively reduce the aerobic environment to 0% oxygen. Therefore aerobic bacteria and fungi are unable to grow in this environment.
Og det koster ca 80 kr for 200 stk. Kjøpes på ebay
