Norsk Beredskapsforum
http://norsksurvivalforum.com/

Smittekilder i form av dyr og insekter
http://norsksurvivalforum.com/viewtopic.php?f=60&t=1133
Side 1 av 1

Forfatter:  Mr I [ 15 Okt 2014, 00:34 ]
Innleggets emne:  Smittekilder i form av dyr og insekter

Jeg ser med kritiske øyne på milde vintre og lange varme årstider. Dette ser ut til å føre med seg større grad av rotter, skadedyr, veps, flått og disse kan føre med seg smitte av ulik type. I tillegg er de en landeplage. Samtidig så ønsker jeg ikke å skade husdyr i form av katter. Så hvordan unngår man dette og samtidig får bukt med elendigheten? Jeg tror vi bare har sett toppen av isfjellet her.

Forfatter:  Fossegrim [ 15 Okt 2014, 00:49 ]
Innleggets emne:  Re: Smittekilder i form av dyr og insekter

Du tenker på at det går med en del kattekrek om du setter ut slemme feller i nabolaget? Om kattskinnet gjør jobben sin blir det jo mindre rotter, så kanskje dét er nok?

Forfatter:  Draugjeger [ 15 Okt 2014, 06:55 ]
Innleggets emne:  Re: Smittekilder i form av dyr og insekter

skaff en værre katt selv. Om du har høner blir det også mindre larver og skadeinnsekter. Sett opp et insekthotell, så burde det føre til at rovinnsekter slår seg til i din hage og spiser krapylene.

tagetes skal visstnok holde endel skadeinnsekter unna. en mulighet er også å plante "offerplanter", dvs. planter som skadedyr liker og tar før de plantene du virkelig vil beholde. Vi fikk noen sorts larver inne i drivhuset i år og basilikumen gikk med, men det gjorde at tomatene overlevde.

Gift vil jeg ikke anbefale. du skal jo tross alt spise greiene etterpå.

Forfatter:  VikingKong [ 16 Okt 2014, 09:37 ]
Innleggets emne:  Re: Smittekilder i form av dyr og insekter

Vi har to katter. Det er gått med en del muse-liv siden vi flyttet der vi bor nå. :? Jaja, sånn er det bare. Får trøste med meg at de ikke spiser opp noen viktige ledninger e.l. (Naboen hadde mus som gnagde opp en del ledninger i bilen).

Insekthotell?

Side 1 av 1 Tidssone UTC + 1 time [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/