hugthemtrees skrev:
Det ligger i planene, men klarer ikke bli helt klok på om jeg skal bruke den svarte ytterdelen eller den lysere delen inni. Mye kontrameldinger på feks youtube.
Ja takk, begge deler.
Sitat:
Når man skal samle soppen for kulinarisk eller medisinsk bruk, er det viktig at man får med både det svarte, kullaktige laget ytterst og de myke, korkaktige indre delene av soppen. Det er lurt å forsøke å "flise opp" soppen mens den ennå sitter fast på treet. Det kan gjøres med en liten øks eller en kraftig kniv, og man holder en bøtte eller en pose under for å samle opp soppbitene etter hvert som de skaves av. Hvis man tar av soppen hel, bør den deles opp i mindre biter mens den er noe fuktig, da den seinere blir hard og vanskelig å knuse. Det er en fordel å male opp soppen med en kjøkkenkvern eller kompostkvern slik at den blir som et pulver eller som grovmalt kaffe, for da der det enklere å få trukket ut virkestoffene når soppen kokes. Den oppmalte chagasoppen kan tørkes ved romtemperatur, eller forsiktig med kunstig varme opptil 60 °C. Tørket sopp oppbevares i mørke og lufttette beholdere.
Kilde:
http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/inon_obl.htm