Norsk Beredskapsforum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 18 Feb 2018, 22:43

Tidssone UTC + 1 time
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 4 innlegg ] 
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 22 Des 2017, 00:52 
Avlogget

Registrert: 18 Feb 2017, 16:09
Innlegg: 38
Når du trener, øker kunnskap eller kjøper ting til beredskap, hva er scenarioet ditt? Jeg spør fordi jeg har tenkt litt på dette selv i det siste. For de fleste av oss så har vi ikke hverken tid eller budsjett til atomsikre bunkers med matlager for 10 år og egen vaktstyrke. Vi kan ikke være klare for alt verden kunne finne på og kaste mot oss. For meg er det også et element av overforbruk å kjøpe ting som skal kastes når det går ut på dato og jeg vil gjerne unngå det om jeg kan. Det er også et sosialt element i dette. Min kone ser foreløpig på mine forberedelser med et litt lystig "det er jo hyggelig at du har en hobby, og nå går vi aldri tom for mel og sukker lenger", men om jeg handlet inn 500kg salt for å selge på svartebørsen når verden har gått under tror jeg smilet hadde blitt litt mer anstrengt. Jeg har derfor landet på at det jeg skal klare er 3 måneder med strømstans for meg og min nærmeste familie. Grunnen til at jeg har valgt dette tidsrommet er at dette er maksimalt som jeg tror vi kan være uten strøm og ha en sjanse til å få "det gamle" livet tilbake. Går det lenger tid vil det være hest og kjerre som gjelds, og det er rett å slett litt for overveldende å skulle forberede seg på en tidsreise tilbake til tidlig 1800 tallet. Strømstans er også et relativt sannsynlig scenario, og er man forberedt på dette så er det ganske lite ekstra som skal til for å også kunne takle andre scenarioer som f.eks. epidemier. Jeg gjør forberedelser som ligger utover dette også, spesielt om det er ting jeg kan få bruk for i hverdagen, men strømbruddet er grunnpilaren. Hva forbereder du deg til og hvorfor?


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 22 Des 2017, 08:07 
Avlogget

Registrert: 17 Sep 2015, 00:37
Innlegg: 124
Bosted: Nord-Norge
Godt innlegg Solgangsbris!

Per i dag så rekker mine forberedelser for de mindre kriser, 72 timer som et minimum.
Maten rekker minst et par uker for meg alene.
Det er dette jeg er best forberedt for inntil videre.

Jeg har alltid følt at det å være uforberedt har aldri lønt seg noe særlig. Nå har jeg i det minste en sjanse til å bevare min selvstendighet i en krise over en viss tid.
Til tross for dette endte jeg opp med stopp på bilen på vei til jobb, registerreima røk og motoren er tapt. Det er bare flaks at jeg får låne min farmors bil inntil jeg kjøper en annen. Her har mine forberedelser skortet og jeg må ta ut et lån for å finansiere dette...


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 22 Des 2017, 10:19 
Avlogget

Registrert: 18 Feb 2017, 16:09
Innlegg: 38
Synd med bilen, men svært godt poeng. Det har vel vært tatt opp flere ganger her tidligere, men det er liten vits i å ha et skap fullt av hermetikk når jobben, ekteskapet, økonomien eller liknende ryker. Sannsynligheten for at det skjer er jo også langt større enn at zombiene kommer. Jeg personlig var imidlertid litt i overkant beredt i hverdagen tidligere. Når man alltid skal ha en plan B og C for hvert minste ting som kan skje krever det ganske mye energi, og kan i verste fall ødelegge en ferie eller andre situasjoner hvor det er mye ukjente variabler. Løsningen for meg ble å dele opp ting i først to grupper, hva kan jeg påvirke og hva kan jeg ikke. De du ikke kan påvirke skal man heller ikke tenke på. Av de gjenstående så deler man dem også opp i to. Hvilke kan jeg håndtere fortløpende/enkelt om de skulle oppstå, og hvilke kan jeg ikke. Bruker du "bekymringene" dine på den siste kategorien får du mest beredskap for "pengene".


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 22 Des 2017, 14:37 
Avlogget

Registrert: 17 Sep 2015, 00:37
Innlegg: 124
Bosted: Nord-Norge
Jeg tar dette som en hobby med nytte. Har ingen bekymringer for ting jeg ikke kan kontrollere.


Når det gjelder det store bildet så heller jeg nok mot en til verdenskrig. Det er bare å gjette fritt på hva årsaken måtte bli.


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 4 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support