Norsk Beredskapsforum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 21 Jan 2019, 22:37

Tidssone UTC + 1 time
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 36 innlegg ]  Gå til side Forrige  1, 2, 3
Forfatter Melding
 Innleggets emne: Re: Krig
InnleggSkrevet: 11 Mai 2017, 15:31 
Avlogget

Registrert: 18 Aug 2013, 08:41
Innlegg: 153
Draugjeger skrev:
Tilstanden i midtøsten, sørøstasia og afrika er helt klart påvirket av den politikken USA og Europa har ført etter 2. verdenskrig. Om du ser nøyere på de siste 50 årene vil du se at selv om USA og Europa var demokratiske på hjemmebane var de ikke så nøye med å støtte udemokratiske regimer i asia, afrika, latin-amerika og midt-østen.

Eksempler på vestvennlige og udemokratiske diktatorer er f.eks. Mohammed Reza Pahlavi i iran, Hosni Mubarak i Egypt, Ben Ali i Tunisia, Saddam Hussein i Irak, Ferdinand Marcos på filippinene, . I flere av tilfellene medførte støtten at demokratiske retninger ble undertrykket (Pahlavi erstattet f.eks. den demokratisk valgte presidenten Mossadegh) eller juvelen i antidemokrati-kronen, Saudi-Arabia, der vestlig støtte har sikret at Huset Saud har sittet på toppen i det mildt sagt ustabile landet i årevis. (fin liste over diktaturer støttet av USA her: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_a ... ted_States)

Den type avgjørelser ("så lenge vi får olje/fosfat/gull/uran/marinebaser etc. etc. får vi leve med at det ikke er et demokrati") får følger som varer i tiår.


Selvfølgelig blir disse landene du nevner her påvirket av politikken USA og Europa har ført etter 2. verdenskrig. Norge har også blitt påvirket , og blir fortsatt påvirket. Det er ikke det vi snakker om. Vi snakker om hvem som forårsaker problemene som gjør at Syria , Jemen , Afganistan og Somalia er blitt til land der folk ikke vil bo lenger. La oss ta Egypt. Da den egyptiske våren kom var Bush administrajonen i USA kjapt ute og oppfordret Mubarak til å trå til side. De signaliserte sterkt at de støttet en demokratisk utvikling i Egypt. I det hele tatt la ikke Bush administrasjonen skjul på at de hadde som mål å demokratisere midt østen. Det var bare det at de var så klønete. Og at de selvfølgelig ikke hadde begreper om hvordan de skulle få det til. De trodde at det bare var å kaste Saddam Hussein , utlyse valg og vips, så skulle Irak bli ett velfungerende demokrati. Naiviteten var grenseløs. Vi vet alle hva som skjedde. Irakerne skjedde. Den egyptiske våren kom , hoppet over sommeren og gikk rett inn i den egyptiske fimbulvinteren. Og der er de enda. Irakere dreper hverandre både med og uten amerikansk hjelp.
At vesten fortsatt vil kjøpe olje av Saudi Arabia gjør bare at Saudiene får penger. Det tvinger ikke Saudierne til å bombe Jemen. At vesten selger våpen til Saudierne tvinger dem heller ikke til dette. USA selger våpen til Norge i massevis, men det gir oss ikke uimotståelige dragninger til å begynne å drepe hverandre, eller å begynne å bombe svenskene.

I det hele tatt vil disse landene være dømt til å leve under slike ulevelige forhold helt til de som bor i disse landene innser at de må begynne å gjøre ting annerledes. Å vente at vesten skal gjøre noe som utgjør en forskjell er meningsløst. Det har vesten prøvd lenge i Afganistan, Irak , Mali , Sudan og nå Syria. Og vi vet alle hvor vellykket dette er...


Sist endret av Northman den 11 Mai 2017, 20:18, endret 1 gang

Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Krig
InnleggSkrevet: 11 Mai 2017, 18:41 
Avlogget

Registrert: 05 Sep 2014, 10:44
Innlegg: 14
Draugjeger skrev:
et meningsløst innlegg mjolner. Å kreve av Filbert at han skal personlig lage mat og integrere alle som kommer til norge er bare fjernt. Som å kreve at du skal bli yrkesmilitær uten lønn fordi du er tilhenger at et sterkt forsvar.

fakta og saklige innlegg eller så stenger jeg tråden.


Hvordan er det meningsløst å utfordre ham til å ta ansvar? Hvordan kan du tolke det til at han oppfordres til å ta ansvar for alle?
Det holder med en eller to, så kan han bekoste dem og lære dem integrering og ikke minst at kvinner har en verdi.

Da får du vel være moderator og lukke tråden, siden dette ikke passer inn med at det bare er russerne som er de farlige.


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Krig
InnleggSkrevet: 11 Mai 2017, 18:48 
Avlogget

Registrert: 23 Jul 2012, 19:05
Innlegg: 1863
Been there, done that, got the paycheck


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Krig
InnleggSkrevet: 25 Nov 2018, 19:01 
Avlogget

Registrert: 13 Nov 2017, 18:28
Innlegg: 42
Bosted: 1 time fra Oslo
Candiru skrev:
En ting er sikkert. Etter det vi så i Ukraina, så kan en ikke være sikker på at samband/ GPS fungerer. Så da blir det nok kart og kompass, felttelefon, signalspeil, semafor osv.

Det er ikke godt å si hvem som vil ha det elektroniske overtaket. Russerne hadde det i Ukraina.


Jo mer primitivt sambandet er jo vanskeligere å ødelegge, Har noen gamle felttelefoner, men jeg har vel ikke helt klart for meg hvilke nytte jeg kan ha av dem i en krise.


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Krig
InnleggSkrevet: 25 Nov 2018, 20:35 
Avlogget

Registrert: 15 Mar 2013, 10:50
Innlegg: 308
Nei det er kanskje ikke så nyttig med felttelefon.

Her er forøvrig en link som kan være av interesse i denne tråden:

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/wE ... ce=vgfront


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Krig
InnleggSkrevet: 04 Des 2018, 21:01 
Avlogget

Registrert: 13 Nov 2017, 18:28
Innlegg: 42
Bosted: 1 time fra Oslo
Skulle av likevel noen flere enn meg ha moro av slikt så ligger det en feltveksler med 2 telefoner på Finn.no finnkode=135379694

Jeg er jo litt redd for at det er mer leketøy enn nytte hvis du ikke skal rigge opp et større område.


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 36 innlegg ]  Gå til side Forrige  1, 2, 3

Tidssone UTC + 1 time


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support