Norsk Survival Forum
http://norsksurvivalforum.com/

Blir det mel og brødkrise?
http://norsksurvivalforum.com/viewtopic.php?f=45&t=122
Side 2 av 2

Forfatter:  VikingKong [ 10 Des 2015, 14:31 ]
Innleggets emne:  Re: Blir det mel og brødkrise?

Egg?

(Herlig necro, folkens!) :D

Forfatter:  JKHoem [ 13 Des 2015, 01:00 ]
Innleggets emne:  Re: Blir det mel og brødkrise?

Jajonei nå hang jeg ikke med :)

Forfatter:  Bamse Brakar [ 14 Des 2015, 09:04 ]
Innleggets emne:  Re: Blir det mel og brødkrise?

"Egg" viser til bondeaksjon ved siste jordbruksoppgjør hvor bønder gikk ut i aviser og fortalte at de nå skulle kjøpe opp masse egg i butikker. Det skapte en viss hamstring fra folk som var redd for at butikkene skulle gå tomme.

"Necro" tror jeg betyr at tråden er gammel. Se også Gamle tråder.

Forfatter:  Ruth45 [ 14 Des 2015, 21:33 ]
Innleggets emne:  Re: Blir det mel og brødkrise?

Jeg er ingen lærer, men spør om dere lurer på noe :-) Lærer fra meg så godt det lar seg gjøre !

Ang krise mel/brødkrise: Dere kan lage brød av all type mel, og lær dere kunsten å lage surdeig,så har dere alltid gjær...

Quinoa kan kokes og blandes med byggmel og stekes som tykt flattbrød. Det samme kan man gjøre med knust og overkokt makaroni. Det er mel i makaroni fra før, men dette blir også mere som en tykk pizzabunn ( og pizza er da ikke vondt ). Om du ikke har ost, så kan du raspe rå blomkål og broccoli...

Maizenna (maismel kan du lage brød av )

Har du ris, så lag risboller : 4 dl vann, 15 gr tørrgjær,1ts salt,1 ts honning,350gr kokt ris, og om du har litt mel,så ha i ca 200 gram,eller knus noen nøtter og bland i litt rosiner. La dette heve litt for du setter blommen på stekebrett med skje. stek de i først 5 min på 250 gr,før skrur den til 180 gr i ca 30 min. Hvis strømmen er borte,så har du hele deigen i en jerngryte med olje i bunnen. stekes på glørne i 40 min under lokk...

Side 2 av 2 Tidssone UTC + 1 time [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/