Norsk Beredskapsforum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 21 Mai 2019, 02:43

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 3 innlegg ] 
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 29 Sep 2014, 18:14 
Avlogget

Registrert: 28 Aug 2013, 13:25
Innlegg: 613
Bosted: Sørlandet
Dette med prepping handler mye om tillit. Vi har kontakt her med andre preppere uten å egentlig vite hvem de er, hvilket moralsk kompass de har og i tillegg er vi spredt over hele Norge. Det er klart at det er fordel å treffes utenom forumet for å bli kjent og sondere terrenget. Men hva hadde skjedd om det f.eks. hadde blitt matvaremangel i Norge?

Hadde vi da ringt opp våre preppervenner eller hadde vi samlet familie og prøvd å organisert venner og nære familie?
Ville tvert imot andre preppere vært konkurrenter mot samme ressurser?

Paranoia'en i meg kan tenke en prepper si. Han Mr.I hadde jo et års matlager på koordinatene 85.9.4 nord og 515.43 øst+++. Hva med å ta et par varebiler og raide det området og kjøre det opp igjen til familien vår?

Konklusjonen er nok at man bør kjenne andre preppere like godt som egen familie :)

_________________
War don't decide who's right. Only who's left.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 29 Sep 2014, 21:48 
Avlogget

Registrert: 23 Jul 2012, 20:05
Innlegg: 1863
Nja... Preppere er jo gjerenforbredt på det meste.... Så hvor lurtdet er vet jeg ikke. Men ja, jeg har nermet meg en del folk som er på forumet IRL etter litt id og etter å ha fått et intrykk. Men utelukkende folk jeg har hatt andr refenranser til en bar forumet.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 30 Sep 2014, 13:28 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 08 Mar 2012, 23:21
Innlegg: 1572
Dette er meget viktige spørsmål å stille seg selv før man gjør alvor av å ta kontakt med folk via preppersider som vår. I tillegg har vi jo slike klassiske ting som hvordan omgivelsene reagerer når de blir kjent med hva du driver med. Fortsatt er vi der at prepping er stigmatiserende. Dette har jeg skrevet om i f.eks. tråden med VG-journalisten. Det kan få konsekvenser både sosialt og karrieremessig om man står fram som prepper/survivalist. Det er ingen, i alle fall svært få, som er interessert i å høre på begrunnelsene man måtte ha.

Moralsk kompass skriver du. Ja, man risikerer å treffe på folk som man ellers i livet ville skygget unna ganske kjapt. Men velger man å ta kontakt gjennom dette forumet, så kan det bli vanskeligere enn i det virkelige livet å trekke seg unna. Man vet ikke hvilke folk man har med å gjøre. Og det er ikke bare moralsk kompass jeg tenker på da. Hva om det er den irriterende naboen, eller han «spesielle» du prøver å unngå allerede i dag? (Eller noen annens irriterende nabo etc.) Og så er det dette med at det du forteller en, vet snart alle… Om det er feil person du snakker med, forståss.

Men kanskje enda verre er de som IKKE har noe moralsk kompass. Om lag en av hundre av oss har overhodet ingen samvittighet. Det eneste som setter grenser for hva disse personene kan finne på å gjøre er hvorvidt de ser seg selv tjent med, OG hvorvidt de tror at de kan komme unna med det de måtte ønske å gjøre. Dette er de klassiske psykopatene. Men det er en glidende overgang mellom disse og andre. Mange har i seg enkelte trekk som man gjerne ser som klassiske kjennetegn på psykopater, men som ikke helt fyller kriteriene fullt ut. Og det er en stor gruppe borderline med antisosiale personlighetsforstyrrelser også.

Men de aller, aller fleste er fortsatt pålitelige og reale folk. Sjansen for å treffe på drittsekkene er fortsatt liten i forhold. Om man er villig til å ta sjansen får bli opp til den enkelte.

Når det er sagt, så er jeg enig i det Filbert så vidt antyder i første setning over. Om noen i kategoriene over skulle få ideer i en skikkelig seriøs SHTF-situasjon, så vil de fort brenne seg ….alvorlig …. om de prøver seg på noen som har tenkt gjennom disse spørsmålene. Men det er «brysomt» å måtte takle slike problemer. Og jeg er mer for forebygging av problemer enn brannslokking.
Mr I skrev:
Hadde vi da ringt opp våre preppervenner eller hadde vi samlet familie og prøvd å organisert venner og nære familie?
Ja, det er også en vektig grunn til at jeg er svært tilbakeholden med dette med kontakt. Det er en gruppe scenarioer som er skikkelig alvorlige. Scenarioer som er noe mer enn «små» lokale affærer som relativt raskt normaliseres. De fleste av disse tror jeg ikke er spesielt sannsynlige. Det virkelig alvorlige vil nok utvikle seg over lengre tidsskalaer enn de fleste preppere later til å tro. Men man kan ikke vite. Og hovedpoenget mitt er at om vi noen gang kommer i en situasjon at det brått dreier seg om overlevelse i stor skala, geografisk og tidsmessig, så vil det være mine nærmeste og de som bor NÆRT som vil være viktigst for meg. Nærhet, så vel familært, sosialt og geografisk vil da være de viktige overlevelsesfaktorene i mange av disse scenarioene. Jeg skulle så gjerne ha hjulpet alle, men det står ikke alltid i menneskelig makt å hjelpe et ubegrenset antall.

Så min løsning på akkurat det dilemmaet er å fortsette og være med på å drifte dette internettforumet. På sikt kan det forhåpentligvis hjelpe mange fler enn jeg kunne hjulpet fysisk. Og det er faktisk mye å lære av hverandre her inne i cyberspace, selv om det å treffes også har sine sider.


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 3 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
cron
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support