Norsk Beredskapsforum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 16 Jun 2019, 17:30

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 16 innlegg ]  Gå til side Forrige  1, 2
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 02 Mar 2014, 12:46 
Avlogget

Registrert: 16 Jul 2013, 11:34
Innlegg: 43
Jeg tror nok privatpersoner kan ha mye is i magen med tanke på dette. Lovverket rundt dette er utformet med tanke på å kunne skaffe materiell til en mobiliseringshær. De eneste privatpersoner som i så måte ble rammet var et utvalg av de som hadde firehjulstrekkere (jeep/SUV) og lastebiler. Disse fikk tilsendt egne "mobkort" på kjøretøyene med oppmøteplass og avdeling*. Firmaer, sportsbutikker, osv levde derimot litt mer "farlig", da myndighetene med loven i hånd kunne rekvirere mat, drivstoff, telt, soveposer** osv mot statens "klekkelige" betaling. Nå for tiden er ikke faren for at bilen din blir mob.disponert overhengende stor - Forsvaret har jo lagt ned avdelinger og solgt unna kjøretøy over en lav sko. Et annet poeng, som ha blitt luftet tidligere i tråden, hvordan skal myndighetene vite at akkurat du har hermetikkmat for to år i kjelleren? Det er ingen listeføring på sånt, og det å gå rundt fra hus til hus vil kreve alt for mye ressurser til at det er et reelt alternativ.

*: En kompis av meg skulle visstnok ha ordna det sånn at bilen hans ble forhåndsdisponert til seg selv i den avdelingen han var mob.disponert i ;) . Fint med kontakter og forbindelser.

**: Den gamle mob.hæren var som kjent en papirtiger med en hel haug av avdelinger som det ikke fantes materiell til. Da er det kjekt for staten å lovlig kunne hente soveposer fra G-sport til en billig penge.


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 16 innlegg ]  Gå til side Forrige  1, 2

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support