Her dine "fiender" som du må passe deg for ved oppbygging av et matvarelager.
§1 Vanninnhold.
§2 Temperatur.
§3 Sollys.
§4 Fettinnhold.
§5 Oksygen/luft.
§6 Tid.
Har man disse "fiendene" i tankene kan man komme langt.
eksempel 1, Vannlagring.
Den bryter selvfølgelig med §1...
Men hvis temperaturen er lav, ingen tilgang på sollys, oksygen, og at vannet er helt rent kan man lagre vannet i ca 3mnd.
Bruker man Micropour sitt system er utgangspunktet 6 mnd, og kan forlenges med 3 men ved tilsetting av ny dose.
Men dette systemet er det som gjelder for den late (les fornuftige) "prepper".
http://www.aerobicoxygen.net/uses.htmlPotable water (drikkevann) properly stored with Aerobic Oxygen can keep uncontaminated for 5 to 10 years, and keeps it from future contamination.
Forbehandling med Ozon, og filtrering gjennom partikkel, og aktivt kullfilter anbefales.
Plus...
OBS OBS...
Brukt emballsaje som skal benyttes til matvarelager må KUN være emballasje som har vært i bruk i matvareindustrien....
Sollys er en meget stor fiende pga algeoppvekst...
Det samme gjelder temperatur.
Husk også at Legionella finnes i alt vann, men trives best ved 40 grader.
Varmebehandling kan være 60 grader i min. 1 time.
Blir vannet oppbevart kjølig er ikke Legionella noe å tenke på.
Et hint jeg ikke har sett, eller den jeg fikke hintet fra, er å huske å "piske" vannet for å få inn litt oksygen før det drikkes.
Han jeg fikk hintet fra svimte av etter å ha drukket vann som var lagret i posjonspakke i 5 år....
Heldigvis er det ikke fett i vann så vi slipper harskning.