Norsk Beredskapsforum
http://norsksurvivalforum.com/

Slik gjør de det i Stora Blåsjön
http://norsksurvivalforum.com/viewtopic.php?f=44&t=1509
Side 1 av 1

Forfatter:  Bamse Brakar [ 03 Apr 2016, 13:17 ]
Innleggets emne:  Slik gjør de det i Stora Blåsjön

Her er en morsom liten sak om hvordan man forbereder seg på de hyppige strømbruddene i Stora Blåsjön, rett over svenskegrensen øst for Namskogan.
Video: http://play.mittmedia.se/video/vi-litar ... eterna?t=3
Reportasje av Simon Gunnholt: http://www.ltz.se/jamtland/stromsund/i- ... lets-hjalp

Forfatter:  Baldergutten [ 15 Jul 2018, 22:20 ]
Innleggets emne:  Re: Slik gjør de det i Stora Blåsjön

Veldig interessant å se hvordan dem gjør det. Gjennom tenkt pga behov.
Den øverste linken fungerer ikke lengre.
Men reportasjen var meget interessant.
Tusen takk.

Forfatter:  44magnum [ 16 Jul 2018, 00:02 ]
Innleggets emne:  Re: Slik gjør de det i Stora Blåsjön

Jo det er vel igrunn på den måten jeg er oppvokst også, en er litt forberedt og har litt å hjelpe seg med når det oppstår en situasjon litt utenfor normalen.
En lærer jo litt hele tiden, selv har jeg opplevd strømbrudd i nesten ei uke, dette er noen år siden. Den største utfordringen vi hadde på den tiden var knyttet til gårdsdrift. Heise for utav siloen og melke kyr ble mer krevende uten strøm, samt at vannpumpa fra brønnen ikke virket. Det eneste vi ikke hadde mulighet til å gjøre noe med var å kjøle ned melka så den måtte kastes, resten løste vi igrunn greit det tok bare mer tid.

Husholdningen klarer seg fint, innhold i kjøleskap bør flyttes til en kald kjeller, fryseboksen bør pakkes inn med dyner eller tepper å ikke åpnes mer en høyst nødvendig, det er jo også lurt å ha plassert fryseboksen i et rom som i utgangspunktet ikke er så varm. Mat lager en uten problem på vedovn eller kokeapparat som går på parafin eller gass.
Varmen holder en greit i huset med en god vedovn, en vedovn bør det alltid være i et hus selv om en har fått varmepumpe å oven bare står der uten å bli brukt.

Klær kan fint vaskes i en stamp, tungt men det går greit. Av dette lærer en at det ikke er smart å ligge på etterskudd med klesvasken så lenge vaskemaskinen virker.

Nå selges det brukbare strømaggregater billig som holder fint til en vanlig husholdning og det er mye fint i LED lys og solcellepanel. Så ting blir stadig enklere, bare viktig å ha det tilgjengelig å vite hvordan det brukes å vedlikeholdes.

Side 1 av 1 Tidssone UTC + 1 time [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/