Norsk Beredskapsforum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 24 Jun 2018, 23:19

Tidssone UTC + 1 time




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 7 innlegg ] 
Forfatter Melding
 Innleggets emne: Tråden om mat
InnleggSkrevet: 06 Aug 2014, 16:05 
Avlogget

Registrert: 24 Jan 2013, 16:08
Innlegg: 39
Siden det er ganske risky å invistere i komplette "ett års pakker" av mat og alt for dyrt å kjøpe inn et årforbruk med favoritten fra REAL så lagde jeg denne tråden slik at vi kan informere andre om aktuelle matvarer, innkjøpspriser og tilbudssteder.

Da vil jeg at det skal være hovedfokus på mat som har lang holdbarhet og kan lagres uten hyppig rullering. Gjerne oppgi mat som også er spiselig langt over sin holdbarhetsdato.

Om derre blir en mye brukt tråd kommer jeg til å oppdatere hovedposten med de aktuelle innslagene slik at det blir lettere for folk å finne informasjonen de trenger.


Da kan jeg starte med noe av det jeg har stående på min hylle

Liste
    First Price Lapskaus. 20kr 5år holdbarhet
    Helt grei smak! Tilsett litt vann og krydder etter ønske

    First Price Fiskeboller. 12kr 3år holdbarhet

    Div. 2kg Ris 20-60kr Holder i årevis over best før dato
    Lagret tørt og kaldt kan ris fint spises lenge etter best før dato. OBS! dette gjelder ikke hurtigris!

    Pasta / spaghetti 10-50kr Holder årevis over best før dato
    Lagret tørt og kaldt kan du fint spise spaghetti 10år over best før dato

    Syltetøy på glass 15-50kr Kan fint lagres i 100år over utgangsdato
    Så lenge glasset er uåpnet og uskadet så er det ingen fare å la dette stå i romtemperatur i årevis. OBS! Styr unna syltetøy på plastdunker

    Salt og sukker Holder årevis etter best før dato
    Hvis dette blir lagret tørt og om mulig i en lufttett beholder vil du fint kunne spise dette i 2024. (Ha mer salt en du tror du trenger selv. Dette kan brukes til å øke holdbarheten på foreksempel fisk du fanger. Eller du kan bruke det som valuta i en langvarig krise)

    Honning Fåes til noen kroner boksen over alt.
    HelenE skrev:
    Honning holder seg leeeeenge. Og kan brukes til sårbehandling i tillegg til mat.

    Mr I skrev:
    Jeg har hørt at honning har en antibakteriell funksjon. Jeg har selv brukt honning på sår og det har hjulpet.



Tørt og kaldt vil si under normal / normal luftfuktighet og romtemperatur. Og om mulig oppbevar alt i lufttette beholdere. Evt. Vakumpakk det om du har denne muligheten.

Kom igjen folkens! :)


Sist endret av Leckie den 07 Aug 2014, 08:37, endret 2 ganger.

Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Tråden om mat
InnleggSkrevet: 06 Aug 2014, 17:23 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 25 Apr 2012, 20:50
Innlegg: 2036
Bosted: Osloområdet
synd for oss som ikke spiser fabrikklaget mat...derimot hermetiserer jeg selv, så da er det like greit ;)

holdbarheten for sukker og salt er tilnærmet evig, forutsatt at det oppbevares tørt.

_________________
"Branch: Forever? No. Yeah, I really only have enough supplies down here to last me 10 years,
11 if I'm willing to store and drink my own sweat...Which I am!
You all said I was crazy, huh? Well, who's crazy now? Me, crazy prepared!"


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Tråden om mat
InnleggSkrevet: 06 Aug 2014, 18:54 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 25 Aug 2013, 18:21
Innlegg: 44
Honning holder seg leeeeenge. Og kan brukes til sårbehandling i tillegg til mat.


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Tråden om mat
InnleggSkrevet: 06 Aug 2014, 20:51 
Avlogget

Registrert: 24 Jan 2013, 16:08
Innlegg: 39
Draugjeger skrev:
synd for oss som ikke spiser fabrikklaget mat...derimot hermetiserer jeg selv, så da er det like greit ;)

holdbarheten for sukker og salt er tilnærmet evig, forutsatt at det oppbevares tørt.


Dritkult at du hermetiserer selv! Selger du også eller er det kun for eget bruk? Safet litt når jeg ga salt og sukker 10år. Men ja, i teorien kan det ligge evig.


HelenE skrev:
Honning holder seg leeeeenge. Og kan brukes til sårbehandling i tillegg til mat.



Ja, har hørt at dette er bra å ha for sår. Men det har vel ingenting med behandling å gjøre sånn sett, men det at det blir en beskyttende "hinne" slik at kroppen får gjøre sitt i fred? En flytende bandasje, if you will. Correct me if I'm wrong


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Tråden om mat
InnleggSkrevet: 06 Aug 2014, 23:50 
Avlogget

Registrert: 28 Aug 2013, 12:25
Innlegg: 553
Bosted: Sørlandet
http://www.woundsinternational.com/prac ... h-findings

Jeg har hørt at honning har en antibakteriell funksjon. Jeg har selv brukt honning på sår og det har hjulpet.

_________________
War don't decide who's right. Only who's left.


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Tråden om mat
InnleggSkrevet: 07 Aug 2014, 08:12 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 25 Apr 2012, 20:50
Innlegg: 2036
Bosted: Osloområdet
knapt nok for vårt eget bruk. Målet i år er minst 1,5 måned selvforsynt med grønnsaker, men ganske mye blir lagt ned på glass, enten tørka eller hermetisert.

_________________
"Branch: Forever? No. Yeah, I really only have enough supplies down here to last me 10 years,
11 if I'm willing to store and drink my own sweat...Which I am!
You all said I was crazy, huh? Well, who's crazy now? Me, crazy prepared!"


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Tråden om mat
InnleggSkrevet: 07 Aug 2014, 20:58 
Avlogget

Registrert: 23 Jul 2012, 19:05
Innlegg: 1862
jeg har en tråd, som hetter preppekokken eller noe slikt, med mattips til lagret mat :D


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 7 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
cron
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support