Norsk Beredskapsforum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 09 Mar 2021, 08:52

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 5 innlegg ] 
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 02 Nov 2019, 13:21 
Avlogget

Registrert: 18 Des 2018, 00:02
Innlegg: 30
Har ikke oversikt om dette allerede er debattert:

Er det noen medlemmer som jobber i kraftbransjen, eller har god info derfra? Jeg jobber med å etablere produksjon av min egen energi, det er både teknologisk, økonomisk og strategisk utfordrende. Så hvordan tenker kraftselskaper ift den enkelte strømkunde? Jeg forstår at den enkelte strømkunde er som et piss i havet for disse selskapene, og at de har all makt.
Spørsmålet er ikke nødvendigvis å gå off grid. Å betale nettleie for å fortsatt være on grid kan jo være en grei forsikring om noe feks blir ødelagt.

Alternativet med plusskundeavtale: Etter å ha lest LOS sin avtale ser det ikke ut som det er noen begrensning på hvor mye strøm du kan levere ut. Vet ikke hvordan de vil stille seg til en kunde som plutselig begynner å levere masse strøm? Ordningen med plusskunde, er det noe kraftbransjen har blitt tvunget til å godta? Virker som et tapsprosjekt for dem; bare ekstra admkostnader, selv om de betaler dårlig for levert strøm. Og nå vil de differensiere nettleia etter hvor stort volum en bruker, antakelig for å sikre sin egen rygg (økonomisk) om det etter hvert blir mange som vil bli plusskunde.

Jeg tenker at dette er en tapt "kamp" ift å ville tjene penger. Selskapene er vel såpass smarte at de aldri vil tillate privatpersoner å få noen fordeler her. Det som derimot kan være interessant er å gå sammen i lokalsamfunn, og lage egne lukkede nett. Har lest om noen eksempler fra Tyskland.

Er dette et monopol som kan ryke? Etterhvert som teknologien på fornybar energi blir billigere og mer tilgjengelig? Og flere privatpersoner kan lage sin egen strøm. Da sitter de igjen med infrastrukturen, nettverket, for å kontrollere monopolet.

Å lage sitt eget kraftselskap, en hårete drøm!

Noen som har noen tanker her?


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 04 Nov 2019, 00:18 
Avlogget

Registrert: 18 Des 2018, 00:02
Innlegg: 30
Iflg nettstedet www.strøm.no kan en levere inntil 100 kw på ett år, tilsvarende 650 kvm solceller.

Videre:
Energileddet er enten negativt eller positivt. Et negativt energiledd betyr at nett-tapet reduseres, og du får penger for hver kWh du mater ut i nettet, normalt inntil 5 øre/kWh. Energileddet kan også være positivt, og da vil du måtte betale for strømmen du mater inn i nettet, normalt inntil 5 øre/kWh. Nettselskapet beregner energileddet for deg ut fra fastsatte regler.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 15 Apr 2020, 19:55 
Avlogget

Registrert: 18 Mai 2018, 20:12
Innlegg: 19
min erfaring etter nesten ett år som plusskunde er att nettleia på det jeg kjøpte i vintermånedene var svimlende høy, eks kjøp strøm kr 500 nettleie kr 1200 å betale 1700 pluss mva derfor ble det kjøpt ekstra batterier så jeg holder ca en uke uten vind eller sol


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 15 Apr 2020, 21:08 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 25 Jul 2012, 00:03
Innlegg: 636
Å selge strøm i Norge er vel generelt dårlig business. Vi har lav pris i utgangspunktet sammenlignet med andre land, samtidig som at strømprisen ikke korrelerer med når det er mest gunstig å produsere (timer lys per dag). Innkjøp av utstyr er også mye dyrere her selv med subsidier fra ENOVA.

Det å koble anlegget på nettet for å produsere ut over eget forbruk ser jeg i hovedsak på som et tiltak for å bidra i det grønne skiftet i fellesskapet. Dog har vi jo allerede ganske grønn strøm her til lands, så det beste miljøtiltaket må vel være å bruke mindre strøm..?


Min plan blir nok å komme nærmest mulig null på strømregninga, samt å ha en batteribackup i tilfelle strømbrudd. Alt som produseres over forbruket får bli mitt bidrag til fellesskapet.

I følge www.solkart.no kunne låvetaket mitt produsere over 40.000 kWh! Det hadde vært noe :D


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 31 Mai 2020, 13:57 
Avlogget

Registrert: 18 Mai 2018, 20:12
Innlegg: 19
Vårt solanlegg sa Di att skulle produsere 25960 kilowatt pr år, i realiteten fikk vi knappe halvparten. Men det var veldig dårlig sommer sist året. Siste etrøm rggning ble på 1500,38 etter salget vartrekt i fra (kr 16.00 for 400 kilowatt)


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 5 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support