Norsk Beredskapsforum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 28 Jan 2020, 23:56

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 2 innlegg ] 
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 02 Nov 2019, 13:21 
Avlogget

Registrert: 18 Des 2018, 00:02
Innlegg: 29
Har ikke oversikt om dette allerede er debattert:

Er det noen medlemmer som jobber i kraftbransjen, eller har god info derfra? Jeg jobber med å etablere produksjon av min egen energi, det er både teknologisk, økonomisk og strategisk utfordrende. Så hvordan tenker kraftselskaper ift den enkelte strømkunde? Jeg forstår at den enkelte strømkunde er som et piss i havet for disse selskapene, og at de har all makt.
Spørsmålet er ikke nødvendigvis å gå off grid. Å betale nettleie for å fortsatt være on grid kan jo være en grei forsikring om noe feks blir ødelagt.

Alternativet med plusskundeavtale: Etter å ha lest LOS sin avtale ser det ikke ut som det er noen begrensning på hvor mye strøm du kan levere ut. Vet ikke hvordan de vil stille seg til en kunde som plutselig begynner å levere masse strøm? Ordningen med plusskunde, er det noe kraftbransjen har blitt tvunget til å godta? Virker som et tapsprosjekt for dem; bare ekstra admkostnader, selv om de betaler dårlig for levert strøm. Og nå vil de differensiere nettleia etter hvor stort volum en bruker, antakelig for å sikre sin egen rygg (økonomisk) om det etter hvert blir mange som vil bli plusskunde.

Jeg tenker at dette er en tapt "kamp" ift å ville tjene penger. Selskapene er vel såpass smarte at de aldri vil tillate privatpersoner å få noen fordeler her. Det som derimot kan være interessant er å gå sammen i lokalsamfunn, og lage egne lukkede nett. Har lest om noen eksempler fra Tyskland.

Er dette et monopol som kan ryke? Etterhvert som teknologien på fornybar energi blir billigere og mer tilgjengelig? Og flere privatpersoner kan lage sin egen strøm. Da sitter de igjen med infrastrukturen, nettverket, for å kontrollere monopolet.

Å lage sitt eget kraftselskap, en hårete drøm!

Noen som har noen tanker her?


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 04 Nov 2019, 00:18 
Avlogget

Registrert: 18 Des 2018, 00:02
Innlegg: 29
Iflg nettstedet www.strøm.no kan en levere inntil 100 kw på ett år, tilsvarende 650 kvm solceller.

Videre:
Energileddet er enten negativt eller positivt. Et negativt energiledd betyr at nett-tapet reduseres, og du får penger for hver kWh du mater ut i nettet, normalt inntil 5 øre/kWh. Energileddet kan også være positivt, og da vil du måtte betale for strømmen du mater inn i nettet, normalt inntil 5 øre/kWh. Nettselskapet beregner energileddet for deg ut fra fastsatte regler.


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 2 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support