Norsk Survival Forum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 20 Nov 2017, 11:14

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 22 innlegg ]  Gå til side Forrige  1, 2
Forfatter Melding
 Innleggets emne: Re: Lagring av mat over tid
InnleggSkrevet: 08 Sep 2016, 20:11 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 26 Apr 2012, 23:09
Innlegg: 18
Hos meg har tomatproduktene (hele og hakkede hermetiserte tomater) lidd samme skjebne 2-3 år etter utløpsdato. Derfor roterer jeg tomatproduktene jevnlig.


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Lagring av mat over tid
InnleggSkrevet: 11 Sep 2016, 18:52 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 08 Mar 2012, 23:21
Innlegg: 1465
Ascension skrev:
Er potetmosposer som kjøpes egnet for langtidslagring dersom de pakkes om i mylar med oksygenabsorber?
Og eventuelt hvor lenge vil det være greit å lagre det? 5, 10, 20år..

Ja, det burde gå aldeles utmerket. Men hvor lenge DU vil synes potetmosen er spiselig er ikke godt å si. Mills potetmos har nesten ikke fett, så mitt tips heller til det lengste alternativet ditt, kanskje til og med lenger.... Men på den annen side er det dem som vil si at Mills potetmos ikke en gang er brukendes fersk ut av posen... Bl.a. min familie - bortskjemte som vi er. :D Men det går nå an å lure i dem litt likevel en gang i blant. På hytta, på tur osv.


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Lagring av mat over tid
InnleggSkrevet: 11 Sep 2016, 21:51 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 25 Apr 2012, 21:50
Innlegg: 1948
Bosted: Osloområdet
pulvermos er spiselig i ca...eh...ikke?

_________________
"Branch: Forever? No. Yeah, I really only have enough supplies down here to last me 10 years,
11 if I'm willing to store and drink my own sweat...Which I am!
You all said I was crazy, huh? Well, who's crazy now? Me, crazy prepared!"


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Lagring av mat over tid
InnleggSkrevet: 13 Sep 2016, 20:46 
Avlogget

Registrert: 08 Jul 2016, 19:23
Innlegg: 45
Det er et alternativ for hovedingrediens til middag. Kan bli litt kjedelig om alt som langtidslagres er ris og bønner. Det er hvertfall lang roteringstid på potetmos.


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Lagring av mat over tid
InnleggSkrevet: 13 Sep 2016, 22:19 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 25 Apr 2012, 21:50
Innlegg: 1948
Bosted: Osloområdet
rotere pulvermos innebærer jo nødvendigvis at den må inngå i ens normale kosthold.

_________________
"Branch: Forever? No. Yeah, I really only have enough supplies down here to last me 10 years,
11 if I'm willing to store and drink my own sweat...Which I am!
You all said I was crazy, huh? Well, who's crazy now? Me, crazy prepared!"


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Lagring av mat over tid
InnleggSkrevet: 16 Sep 2016, 18:55 
Avlogget

Registrert: 08 Jul 2016, 19:23
Innlegg: 45
Ja for å rotere må det inngå i normalt kosthold.
Men å ha et måltid i månden med potetmos og roteringstid 20 år, vil gi et buffer på 240 måltider og det tar ikke fysisk så stor plass.. Har kjøt en pose for å smake først.


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Lagring av mat over tid
InnleggSkrevet: 27 Jan 2017, 03:12 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 04 Aug 2016, 21:11
Innlegg: 7
Fyren holdt i 5 år i landet av frokostblandinger , grøt, pasta i en tønne med alkohol
https://youtu.be/yEGnuqu3HF8


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 22 innlegg ]  Gå til side Forrige  1, 2

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support