Norsk Survival Forum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 22 Nov 2017, 14:39

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 3 innlegg ] 
Forfatter Melding
 Innleggets emne: Tunfisk på boks
InnleggSkrevet: 02 Jan 2013, 15:27 
Avlogget

Registrert: 10 Mar 2012, 14:26
Innlegg: 1148
Jeg liker tunfisk. Har det til lunch hver dag via sallatbaren på jobben. Kunne dog tenkt å lagre mer og ta med egen tunfisk på jobb.

Det er et par fabrikanter. Det er tunfisk på olje, vann og NASTY gelè. Sistnevnte klarer jeg ikke.

Den på oljen, er den oljen sunn?

Hvilken holder seg best? Sunnest? Best produkt for pengene?

Kjør debatt!

_________________
"Amat Victoria Curam" - Victory Favors the Prepared!


Sist endret av Gullars den 22 Mar 2013, 14:30, endret 1 gang

Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Tunfisk på boks
InnleggSkrevet: 02 Jan 2013, 15:32 
Avlogget

Registrert: 25 Jun 2012, 16:35
Innlegg: 282
Solsikkeolje er bra olje å få i seg - så for næringsinnholdet sin del ville jeg gått for den. Tunfisken i vann inneholder like mye proteiner, men nesten ikke fett. Og fett er viktig å få i seg (men da helst riktig type fett - dette vet dere sikkert).

Tunfisk i vann koster 4-5 kroner boksen, tunfisk i olje koster det dobbelte.

Går og sjekker utløpsdatoene på boksene mine... Ser ut til at tunfisk i olje holder seg noen få måneder lenger, men det er ikke snakk om store forskjellen. Fire måneder.

Jeg liker ikke ren hermetisk tunfisk, men bruker det når jeg lager onigiri (japansk sushi-rett), og da er det er supergodt (som fyll, blandet med majones, salt og pepper, sammen med avocado)!

_________________
Forbereder meg først og fremst for å ha fred i sinnet. I tilfelle.


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Tunfisk på boks
InnleggSkrevet: 02 Jan 2013, 19:39 
Avlogget

Registrert: 14 Nov 2012, 17:28
Innlegg: 1017
Gullars skrev:
Jeg liker tunfisk. Har det til lunch hver dag via sallatbaren på jobben. Kunne dog tenkt å lagre mer og ta med egen tunfisk på jobb.

Det er et par fabrikanter. Det er tunfisk på olje, vann og NASTY gelè. Sistnevnte klarer jeg ikke.

Den på oljen, er den oljen sunn?

Hvilken holder seg best? Sunnest? Best produkt for pengene?

Kjør debatt!


Hvis du har funnet et merke du er fornøyd med, og lurer på hvilken olje som er brukt?
Ring eller send produsenten en mail.
Hvis du ikke klarer å finne produsenten....
Send meg en PM, og jeg skal hjelpe til med kontaktinfo for den det gjelder.
PS. Stabburets makrell i tomat bruker soyaolje.

Mvh

Hårek


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 3 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support