Norsk Survival Forum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 18 Nov 2017, 14:09

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 7 innlegg ] 
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 12 Mar 2012, 05:20 
Avlogget

Registrert: 09 Mar 2012, 10:27
Innlegg: 279
Lagre hva du spiser og spis det du lagrer, er et kjent mantra i pepper verden.
Og et jeg støtter, men har et problem med.

Jeg lagrer pasta, ris og mel.
Men bortsett fra dette er jeg usikker på hva jeg skal lagre.
Det spises ikke hermetikk her i huset, kona nekter og jeg sloss ikke hardt for at vi skal spise det.
Vi bruker mest ferske råvarer som f.eks grønnsaker for kjøtt er det enten"ferskt" eller frosset.
Og da er jeg usikker på hva jeg skal lagre som er i tråd med filosofien ?

_________________
Hvis du ikke alltid er forberedt, så er du aldri forberedt.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 12 Mar 2012, 07:50 
Avlogget

Registrert: 11 Mar 2012, 15:44
Innlegg: 349
Du kan alltids lagre hermetikk, selv om din kone ikke vil være med på rullering av matlageret på hermetikksiden.
så kan du være helt sikker på at hun spiser når hun ikke har annet, og ikke bare spiser det men liker det :D
Kjøp litt frysetørrede produkter, real turmat eller forsvarets stridsrasjoner.
Linser/kikerter/bønner er genialt på innvandrerbutikker.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 12 Mar 2012, 07:56 
Avlogget

Registrert: 09 Mar 2012, 10:27
Innlegg: 279
Jeg har en bunke FR, men trenger alltids mer.

Og har regnet med at jeg måtte ha et nødlager av hermetikk, men ville om det var noen gode kreative alternativer for kjøtt og grønnsaker som kunne lagres.

_________________
Hvis du ikke alltid er forberedt, så er du aldri forberedt.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 12 Mar 2012, 08:00 
Avlogget

Registrert: 09 Mar 2012, 18:27
Innlegg: 1613
Har du vurdert saltkjøtt, flatbrød/knekkebrød, og edamerost? Ellers er det noen hermetiske varer du bør ha, så som leverpostei og makrell i tomat, synes i alle fall jeg da. Du kan jo også tenke på å ha noen måneders forbruk av potet, om du har plass til det.

_________________
In war, truth is the first casualty
The blade itself incites to violence.
Qui desiderat pacem praeparet bellum
Fortis cadere, cedere non potest
Growing your own food is like printing your own money. Ron Finley.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 12 Mar 2012, 10:39 
Avlogget

Registrert: 10 Mar 2012, 14:26
Innlegg: 1148
Spiste mest mulig ferskt er nok lurest da dette i boksene er ikke av beste kvalitet for å si det pent. Helstrøm viste hvordan og det var ikke pent.

Men det slår å sulte da!

Hva med bønner?

_________________
"Amat Victoria Curam" - Victory Favors the Prepared!


Sist endret av Gullars den 22 Mar 2013, 01:47, endret 1 gang

Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 12 Mar 2012, 20:15 
Avlogget

Registrert: 09 Mar 2012, 10:27
Innlegg: 279
Salt kjøtt, hvordan lagres det best og hvor holdbart er det?

_________________
Hvis du ikke alltid er forberedt, så er du aldri forberedt.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 12 Mar 2012, 21:26 
Avlogget

Registrert: 09 Mar 2012, 18:27
Innlegg: 1613
Salt mat, som spekepølser, fenalår og spekeskinke, lagres på et tørt, luftig sted, gjerne litt kjølig. Det har vel en holdbarhetsdato på rundt et år, hvis jeg ikke husker helt feil... Teoretisk skal det holde seg inn i evigheten, men jeg roterer i alle fall årlig.

_________________
In war, truth is the first casualty
The blade itself incites to violence.
Qui desiderat pacem praeparet bellum
Fortis cadere, cedere non potest
Growing your own food is like printing your own money. Ron Finley.


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 7 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support