Norsk Beredskapsforum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 19 Sep 2018, 23:32

Tidssone UTC + 1 time




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 7 innlegg ] 
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 23 Feb 2018, 21:22 
Avlogget

Registrert: 22 Feb 2018, 22:41
Innlegg: 3
Jeg så en på nett som hadde kjøpt en type 20 liters bøtte med dehydrert mat for 6 dager på walmart.
Detta får en tak i på Amazon bla men de sender ikke til Norge.
Er det noen som vet om steder, både butikk og nett som man kan bestille sånt på?


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 10 Mar 2018, 18:27 
Avlogget

Registrert: 04 Okt 2014, 14:22
Innlegg: 78
Eg lurer også på dette.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 10 Mar 2018, 20:30 
Avlogget

Registrert: 22 Feb 2018, 22:41
Innlegg: 3
Det jeg har funnet ut så langt er:

Som vi alle vet så er sånt dyrt i Norge og j----- billig i statene.
Selv med frakt så er det billig.
Men det som gjør at man ikke får kjøpt på eBay og sånt er pga
At man må være registrert hos tollvesenet for import av mat,
Driver å dealer med en jeg kjenner i statene om han kan sende hit uten å si at det
Er mat. Holder dere oppdatert på det ;)


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 11 Mar 2018, 08:26 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 25 Apr 2012, 20:50
Innlegg: 2053
Bosted: Osloområdet
det er forbudt...med gode grunner. jeg foreslår at du lar være.

_________________
"Branch: Forever? No. Yeah, I really only have enough supplies down here to last me 10 years,
11 if I'm willing to store and drink my own sweat...Which I am!
You all said I was crazy, huh? Well, who's crazy now? Me, crazy prepared!"


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 11 Mar 2018, 10:12 
Avlogget

Registrert: 07 Mar 2018, 19:20
Innlegg: 14
Mulig jeg stiller et dumt spørsmål her men er det ikke bedre å ha hermetikk og andre tørrvarer som ris, pasta osv stående? Ikke er det særlig dyrt, lett tilgjengelig i større kvanta fra norske forhandlere, tar ikke så altfor stor plass heller.
Hvis målet er å ha "beredskapsmat" må da det være enklere?

_________________
For å vite hvor man skal, må man vite hvor man har vært.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 11 Mar 2018, 14:12 
Avlogget

Registrert: 22 Feb 2018, 22:41
Innlegg: 3
Enig med deg der, men jeg er mye på skauen
Å synes det er litt stas å ha med litt digg ferdigmat
Også. Litt kjipt å spise bare ris i 10 dager når en er på tur Hehe


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 12 Mar 2018, 11:57 
Avlogget

Registrert: 17 Des 2017, 11:26
Innlegg: 47
Jeg vurderer tørkeapparat, så jeg kan tørke mat selv. Det er nok bedre med frysetørket, ja, men man kommer langt med et husholdningsapparat også.

Ellers fantaserer jeg om en noenlunde enkel vakuum/frysetørker. Første trinnet i en frysetørkingsprosess er uansett ikke frysetørking, man bruker andre metoder, og undrer på om man kan bruke vakuum til å trekke så mye vann ut av maten at den fryser, for så å la det fortsette som en frysetørkingsprosess. Problemet er bare at jeg har ganske mye annet som jeg må prioritere, og skal man sette i gang med prosjektet må man må ha kontroll på temperatur og trykk så det blir ikke så enkelt.


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 7 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support