Norsk Survival Forum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 19 Nov 2017, 16:12

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 4 innlegg ] 
Forfatter Melding
 Innleggets emne: Holdbarhet på sirup
InnleggSkrevet: 01 Jul 2015, 13:27 
Avlogget

Registrert: 20 Jun 2015, 23:18
Innlegg: 5
Husker ikke hva Best før er på sirupen,
men hva er forventet holdbarhet på sirup (i plasboks)?

Husker vi hadde en på hytta som var steingammel, den hadde skilt seg (Forsukret?). Men den gikk an å spise.
Den var sikkert 10år gammel.


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Holdbarhet på sirup
InnleggSkrevet: 01 Jul 2015, 16:04 
Avlogget

Registrert: 18 Aug 2013, 09:41
Innlegg: 145
Vet i allefall at honning holder i årevis. Har en honningboks i skapet som vi har hatt i allefall i 10 år, og dem er god fortsatt...


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Holdbarhet på sirup
InnleggSkrevet: 01 Jul 2015, 23:35 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 25 Apr 2012, 21:50
Innlegg: 1948
Bosted: Osloområdet
ekstremt søte, salte eller sure ting kan holde seg nesten for alltid. 3000 år gammel egyptisk honning er ikke uvanlig og skal, etter hva jeg har lest, smake honning. http://www.smithsonianmag.com/science-n ... 90/?no-ist

nå inneholder honning endel andre ting som gjør at den holder seg lenge, men sirup burde kunne holde seg i noen hundre år i allefall, forutsatt at forpakningen er ubrutt.

_________________
"Branch: Forever? No. Yeah, I really only have enough supplies down here to last me 10 years,
11 if I'm willing to store and drink my own sweat...Which I am!
You all said I was crazy, huh? Well, who's crazy now? Me, crazy prepared!"


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Holdbarhet på sirup
InnleggSkrevet: 09 Des 2015, 18:07 
Avlogget

Registrert: 09 Des 2015, 13:01
Innlegg: 43
Bosted: I fjellet
Sirup og honning holder seg i årevis. Det verste som kan skje er at det blir hardt. Det smelter igjen i vannbad.

Salt holder seg selv om det har blitt fuktig.

Sukker holder seg også i årevis.

Vær bare nøye med hygienen,og bruk en skje til å ta ut det du trenger ( ingen fingre for å smake )


Hjemmelaget saft og syltetøy holder seg så sant det er kokt i 10 minutter i vannbad (canning)

_________________
"En oppskrift har ingen sjel. Du, som kokk, må putte sjel inn i oppskriften"


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 4 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support