Norsk Survival Forum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 20 Nov 2017, 11:21

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 4 innlegg ] 
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 09 Nov 2014, 15:04 
Avlogget

Registrert: 22 Sep 2014, 00:26
Innlegg: 160
Ser flere spesielt nye medlemer savner "denne" listen over lagringstid.

Gjør et forsøk på å sette opp en liste over Matvarer og holdbarhet.. (Fra norske butikker)
Holdbarheten er påstemplet holdbarhet fra fabrikken, ikke hvis, om, men, mylar, vakum, uv, osv.

Tanken her er å ha ting som faktisk brukes ofte i hjemmet, og kunne ha et naturlig lager av dette.
Bruker du 52 bokser med krydrede hermetiserte tomater i året (pizza) og de har holdbarhet på 3år, så kan du i teorien ha 150bokser på lager hjemme, å likevell være sikker på at de ikke kommer til å gå ut på dato...
Om du da får kjøpt disse under et godt tilbud, så kan du spare penger på å ha et lager i tilegg. ;)
(150stk*14kr=2100kr VS. 150*7kr=1050kr = 1050kr spart)


Hermetikk
    * Coop Mais = 2år (3 pakk små)
    * Bonduelle Mais Gourmet = 3år (3 pakk små)
    * Coop Ananas i Ananasjuice = 1år
    * Rema GrovHakkede tomater = 2år (3,70kr stk)
    * Rema Hakkede Tomater med krydder = 3år
    * Rema Bønner i Tomatsaus = 4,5år
    * DelMonte Pinaple = 2,5år
    * Trondhjems Sodd = 4år
    * Trondhjems Kjøttboller = 1,5år?
    *

Pålegg
    * Stabburet Leverpostei = 5år (9,70kr stk)
    * Rema Makrell i Tomat = 3år
    *

Råvarer
    * Ris Jasmin = 5år
    * Sukker = 5år
    * Salt = 5år
    * Pasta = 5år
    * Siktet Hvetemel = 2år
    *

Tørket/Turmat
    * Real Turmat Frysetørk = 4år
    * Beef Jerky = 2år
    *

Godteri /(Kalori)
    * Real Tur/NødSjokolade = 3år
    * Freia 200g Sjokoladeplate = 1år
    * Rosiner = 1år

Drikke
    * Rema Appelsinjuice av konentrat = 2år (7kr pr l)
    * Rema Epplejuice av konentrat = 2år (8kr pr l)
    *


Her er mye som mangler og bare en start, kom med dine notater (sikker data, ikke synsing) i tråden!
Så skal jeg gjøre mitt beste på å holde førsteposten oppdatert!

Endel av det jeg har, kan ha stått i butikk i 2år, før jeg har kjøpt det, såkan godt være at Trondhjems Kjøttboller har mye lengre holdbarhet egentlig.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 09 Nov 2014, 19:48 
Avlogget

Registrert: 10 Mar 2012, 14:26
Innlegg: 1148
Jeg har valgt å lagre en del honning. Ikke bare som matkilde, men til feks desinfeksjon av sår.

Slikt jeg forstår det så kan honning regelrett lagres i evigheter. Husker for en del år siden jeg leste et blad fra Illustret Vitenskap. De hadde åpnet en grav fra en Faro i Egypt. I graven fant man forseglet krukker med honning. Den kunne konsumeres.

_________________
"Amat Victoria Curam" - Victory Favors the Prepared!


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 10 Nov 2014, 14:29 
Avlogget

Registrert: 02 Jul 2012, 20:47
Innlegg: 224
Honning varer evig så lenge det ikke går gjær i den, og gjør det det så bland med vann og lag mjød :P VI har hjemmelaget honning i stålspann i kjelleren som er tyve år gammel nå, helt fin den.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 18 Des 2014, 10:24 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 25 Sep 2012, 22:59
Innlegg: 253
Gullars skrev:
Jeg har valgt å lagre en del honning. Ikke bare som matkilde, men til feks desinfeksjon av sår.

Slikt jeg forstår det så kan honning regelrett lagres i evigheter. Husker for en del år siden jeg leste et blad fra Illustret Vitenskap. De hadde åpnet en grav fra en Faro i Egypt. I graven fant man forseglet krukker med honning. Den kunne konsumeres.


Den kan også brukes på betente muskler. det er en egen "klappe" teknikk.
litt usikker på hvor effektivt det er, men læreren på coupping kurset sverget til den metoden når hun behandlet de med betennelser i muskler. (hun studerer og jobber og lærer bort coupping, akupunktur og mye annet)
Du smører et tynt lag med honning (ikke den flytende) på området, begynne med lite område om gangen. så "klapper /tapper" du med fingrene raskt på området slik at honningen (det tok en stund) ble tykkere og seig, (og på en betent muskel vil den bli nesten gråhvit i fargen) og tykkere i konsistens, den blir slik at du til slutt kan rulle det av og kaste det etterpå.
Men du må holde på lenge før den tykner... en tålmodighetsprøve ;)

Burde kansje skrevet dette et annet sted egentlig.. men kom på det nå her.


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 4 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support