Norsk Beredskapsforum
http://norsksurvivalforum.com/

Dumt basic spørsmål: Lagring av vann og FROST?
http://norsksurvivalforum.com/viewtopic.php?f=34&t=1601
Side 1 av 1

Forfatter:  Litar [ 04 Nov 2016, 00:10 ]
Innleggets emne:  Dumt basic spørsmål: Lagring av vann og FROST?

Hei.
Da har jeg omsider bestemt meg for å gjøre noen tradisjonelle forberedelser jeg også. Og starter som så mange andre med VANN.

Vi har tilgang på brønnvann og bekker m.m. like i nærheten, men jeg er usikker på kvaliteten. Brønnen ble nylig tømt og rengjort, og i lang tid etterpå har det vært lite nedbør. Da så ikke det lille vannet som seg inn særlig innbydende ut, gitt. Tiltak er planlagt.

Så jeg har tappet opp finfint drikkevann på store plastkanner beregnet for vannlagring, og satt til lagring i ett hus vi eier. Problemet er at det er ikke er strøm eller varme i dette bygget, og det vil i perioder være kuldegrader inne. For vannkvaliteten er det bare bra. Men hva med kannene? Vil ikke de fryse i stykker?

Jeg har latt være å fylle kannene helt fulle, og satt dem på underlag som tåler vannlekkasje. Men det forundrer meg at jeg ikke kan finne svar på dette i hverken dokumentasjonen for kannene, eller i vanntrådene på dette forumet. Jeg synes det er et basic spørsmål, så er det rett og slett dumt av meg å spørre? Vil store, fleksible vannkanner som er fylt bare 4/5-dels fulle sprenges i stykker om vannet inni fryser?

Forfatter:  Fossegrim [ 04 Nov 2016, 00:55 ]
Innleggets emne:  Re: Dumt basic spørsmål: Lagring av vann og FROST?

Nei, de vil ikke fryse i stykker. Det er i det minste min erfaring med plastkanner - så lenge det er plass i toppen går det bra, og en liter i en ti-liters-kanne er nok. Tenk på hvor mye av isfjellet som synes over vannflaten. Pass på at kannene står, slik at korken er beskyttet. Kanner med tappekran i bunnen er mer utsatt, krana kan fryse i stykker og føre til lekkasjer.

Om du er usikker er det ikke så vanskelig å gjøre en test - bare sett ei kanne utendørs i neste uke, det skal bli bikkjekaldt i det meste av landet.

Side 1 av 1 Tidssone UTC + 1 time
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/