Norsk Beredskapsforum
http://norsksurvivalforum.com/

UV- Basert vannrensing
http://norsksurvivalforum.com/viewtopic.php?f=34&t=1047
Side 1 av 1

Forfatter:  Candiru [ 11 Jun 2014, 11:52 ]
Innleggets emne:  UV- Basert vannrensing

Tilgjengelig for friluftsfolk i USA:

http://shop.camelbak.com/all-clear/d/50072_cl_1983

Tar bare 60 sekunder å rense 750 ml vann...

Forfatter:  Cornelius [ 11 Jun 2014, 16:06 ]
Innleggets emne:  Re: UV- Basert vannrensing

Litt tøff den, men den burde komme/brukes i kombo med et aktivt kullfilter, slik at man óg fikk fjernet usmak/farge/kjemikalier osv...

Forfatter:  Fossegrim [ 11 Jun 2014, 16:15 ]
Innleggets emne:  Re: UV- Basert vannrensing

Og hvis det skal være noe poeng i aktivt kull må du i det minste ha et grovfilter først, for å fjerne alt grums som ellers pakker seg på kullet og fjerner effekten... Jeg er glad vi fortsatt har bra drikkevann i naturen her i landet!

Forfatter:  moha [ 13 Jun 2014, 15:38 ]
Innleggets emne:  Re: UV- Basert vannrensing

Ved bruk av UV til vannrensing så er det veldig viktig at vannet er fritt for grums/partikler. Hvis ikke så kan bakterier gjemme seg inne i urenheter, i "skygge" fra UV lyset. Så filtrering er veldig viktig i tillegg.

No er ikke det et stort problem med en slik liten flaske. Men hvis man bruker UV til filtrering før lagring av vann, så er det ikke noe som hindrer oppblomstring av bakterier etter at vannet har gått igjennom UV filteret.

Skal man holde vann bakteriefritt over tid, så må vannet være bakteriefritt. Beholderene må være sterile. Og det må være tett slik at det ikke kommer til nye bakterier.

Hvis ikke, så er klor tingen. Eller bare fylle vann i beholder, og så bruke UV filter på det "porsjonen" man tapper av for å drikke.

Foreløpig så er vi kanske heldige med vannkvaliteten i Norge. Men det er vel desverre kun et tidsspørsmål før parasitter som dvergbendelorm får fotfeste her og. Og da er jo spørsmålet om et slikt UV filter tar knekken på slike parasitter og? Eller kun bakterier o.l.?

Side 1 av 1 Tidssone UTC + 1 time
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/