Norsk Beredskapsforum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 28 Mai 2018, 00:29

Tidssone UTC + 1 time




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 5 innlegg ] 
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 08 Jun 2013, 10:26 
Avlogget

Registrert: 09 Mar 2012, 17:27
Innlegg: 1613
Sommeren er kommet, og det er fantastisk hvor mye som vokser i kjøkkenhagen min! Bare synd at det ikke er det jeg har sådd der som vokser best.. Men heldigvis er mye av det spiselig likevel! Og da tenkte jeg det kunne være kjekt å starte en tråd hvor vi kan utveksle oppskrifter, tips og råd for å spise det mange tenker på som ugress. :)

For enkelhets skyld deler jeg først denne oppskriften jeg fant på FB. Takk til den som la den ut, all ære går til henne. Har ikke forsøkt den, men jeg håper å få tid til det snart.

Brennesle- og skvallerkål suppe (4 personer)
Hakk og stek et halv løk, samen med 1 fedd hvitløk. Tilsett 2-3 poteter skåret i småbiter. Forvell ca. 2 l brennesle og et stort bukett med skvallerkål i en annen gryte. Kokevannet tilsettes i gryte med løk og poteter. Brennesle og skvallerkål hekkes opp og tilsettes resten. Tilsett ev. litt buljong. Litt melk hvis du ønsker det. Mos med stavmikser om du ønsker jevn konsistens. Smak til med litt pepper og nyt. Det smaker vår!
https://www.facebook.com/groups/nyttetr ... j_approved
Link til gruppen hvor jeg fant oppskriften. Og som er generelt interessant for temaet her.

_________________
In war, truth is the first casualty
The blade itself incites to violence.
Qui desiderat pacem praeparet bellum
Fortis cadere, cedere non potest
Growing your own food is like printing your own money. Ron Finley.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 08 Jun 2013, 11:07 
Avlogget

Registrert: 14 Nov 2012, 16:28
Innlegg: 1017
Oppskrifter på Engelsk.

http://www.eatweeds.co.uk/category/wild-food-recipes

http://www.gallowaywildfoods.com/?page_id=303

Og noe Norskt.

http://www.soppognyttevekster.no/default.aspx?id=1270

http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produ ... Id=6506723


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 05 Jul 2013, 11:46 
Avlogget

Registrert: 09 Mar 2012, 17:27
Innlegg: 1613
Enda en oppskrift jeg fikk tak i, dog litt for sent til at jeg kan få prøvd den ut i år...

Løvetannsaft - det er godt!
Plukk et stort bukett med løvetannblomster. Det er bare de gule kronebladene som brukes. De må nappes av blomsten. Det grønne smaker beskt. Fint å gjøre dette sammen med familie eller venner. Du trenger 500 ml blomster, 1 kg sukker , 1,5 liter vann og saft av 2-3 sitroner eller 1/2 pakke med sitronsyre. Kok opp vann og sukker. Tilsett sitronsaft eller sitronsyre.Ta av varmen. Ha opp de gule kronebladene, rør litt og la sto i minst 24 timer. Sil av. Saften må oppbevares i kjøleskap/fryser. Ev. kan du varme den til kokepunktet og ha på rene glassflasker/krukker med tett lokk. Saften blandes med vann før bruk i forhold ca. 1:5. Håper det smaker!

_________________
In war, truth is the first casualty
The blade itself incites to violence.
Qui desiderat pacem praeparet bellum
Fortis cadere, cedere non potest
Growing your own food is like printing your own money. Ron Finley.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 06 Jul 2013, 21:17 
Avlogget

Registrert: 08 Apr 2012, 07:20
Innlegg: 163
Bosted: Tyskland
Hylleblomstsaft, eller heller musserende hylleblomst-vin er fantastisk, vi har laget det endel ganger her i Ytlandet hvor det ikke er forbudt å lage alkohol i heimen.
Vinlegging er vel også egentlig lov i Norge til eget bruk, altså er vel dette greit:

Hylleblomst-saft blir til noe liknende champagne hvis du lar den stå i tre uker istedetfor tre dager som oppskriftene nedenfor tilsier.
Legg blomstene helst i store steingodskrukker, klipp av de tykkeste stilkene siden de smaker bittert.
Ikke vask blomstene, poenget er å bruke gjæringen som settes igang av blomsterstøvet.

Vil du lage "champagne" er det viktigste at du i såfall legger safta på champagneflasker og lar den stå med lokket løst på de første tre ukene, dropper du dette må du muligens håndtere restene av eksploderte flasker, noe som er MEGET ubehagelig.

Her norske hylleblomst-saftoppskrifter:
http://dinmat.no/Hylleblomstsaft
http://kristinabe.blogg.no/1340669746__ ... _opps.html

Her en engelsk hyllesaft-champagne-oppskrift:
http://foodpreservation.about.com/od/Wi ... Recipe.htm


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 25 Mai 2014, 21:31 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 04 Feb 2014, 16:06
Innlegg: 688
Bosted: Østlandsområdet
I går lagde jeg løvetann té, i dag hadde den stått ferdig. Blandet den ut, og den ble perfekt. Den varer nok ikke lenge i huset her :mrgreen:

_________________
"Her er min kano, mine garn, mitt gevær og mine hunder. Skogene, elvene og vannene står til min rådighet. Jeg sitter i skjorteermene foran teltet og føler meg som en millionær."
Ordtak av Helge Ingstad


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 5 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support