Hylleblomstsaft, eller heller musserende hylleblomst-vin er fantastisk, vi har laget det endel ganger her i Ytlandet hvor det ikke er forbudt å lage alkohol i heimen.
Vinlegging er vel også egentlig lov i Norge til eget bruk, altså er vel dette greit:
Hylleblomst-saft blir til noe liknende champagne hvis du lar den stå i tre uker istedetfor tre dager som oppskriftene nedenfor tilsier.
Legg blomstene helst i store steingodskrukker, klipp av de tykkeste stilkene siden de smaker bittert.
Ikke vask blomstene, poenget er å bruke gjæringen som settes igang av blomsterstøvet.
Vil du lage "champagne" er det viktigste at du i såfall legger safta på champagneflasker og lar den stå med lokket løst på de første tre ukene, dropper du dette må du muligens håndtere restene av eksploderte flasker, noe som er MEGET ubehagelig.
Her norske hylleblomst-saftoppskrifter:
http://dinmat.no/Hylleblomstsafthttp://kristinabe.blogg.no/1340669746__ ... _opps.htmlHer en engelsk hyllesaft-champagne-oppskrift:
http://foodpreservation.about.com/od/Wi ... Recipe.htm