Norsk Beredskapsforum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 28 Mai 2018, 00:30

Tidssone UTC + 1 time




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 6 innlegg ] 
Forfatter Melding
 Innleggets emne: Bruk av Vikingmelk
InnleggSkrevet: 04 Jan 2013, 12:27 
Avlogget

Registrert: 12 Des 2012, 12:08
Innlegg: 58
Har noen her testet å spe Vikingmelka (den på boks) ut med vann for å lage "lettmelk"?

Evt blandingsforhold?


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Bruk av Vikingmelk
InnleggSkrevet: 04 Jan 2013, 18:02 
Avlogget

Registrert: 14 Nov 2012, 16:28
Innlegg: 1017
caja skrev:
Har noen her testet å spe Vikingmelka (den på boks) ut med vann for å lage "lettmelk"?

Evt blandingsforhold?


Har ikke prøvd å bruke boksmelk til lettmelk, men som erstattning for fløte i sauser.
Hvis man f.eks. steker seibiff vil du få en fantastisk saus med viking boksmelk.
Spe ut sausen med vann.
Etter at du har stekt seibiffen.... IKKE VASK PANNEN....
Det er i pannen at godsakene ligger.
Etter å ha hatt boksmelken i pannen kan du godt ha litt av mel, salt, og pepperblandingen som fortykkning.
Dette vli bli meget tykkt, så ha minst en boks vann.
Bruk vikingmeltboksen som "målebeger", og for å få med seg siste rest av boksmelken.

Den sausen er (i mine smaksårganer fantastisk) en smaksopplevelse.

Skjær gjerne opp litt løk som du blanker i pannen før du tilsetter boksmelken.

For å lage melk av boksmelken skal man blande i boks vikingmelk med 4 bokser vann.

MVH

Hårek


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Bruk av Vikingmelk
InnleggSkrevet: 04 Jan 2013, 22:12 
Avlogget

Registrert: 12 Des 2012, 12:08
Innlegg: 58
Takk for info og tips :) Ble litt sulten nå faktisk ;)


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Bruk av Vikingmelk
InnleggSkrevet: 02 Feb 2013, 00:18 
Avlogget

Registrert: 09 Apr 2012, 19:44
Innlegg: 434
Litt avsporing, men jeg kjøper kondensert melk av andre merker til under halve prisen av vikingmelk i en tyrkisk butikk i Sverige, for de som har den muligheten. Som fløteerstatning er den grei både i sauser og stuinger. Kjøper også en søtet utgave. Kokes denne i boksen i en 2-4 t, så ender man opp med en mean karamell/fudge substans som gjør seg godt i deserter eller som den er.


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Bruk av Vikingmelk
InnleggSkrevet: 02 Feb 2013, 16:11 
Avlogget

Registrert: 14 Nov 2012, 16:28
Innlegg: 1017
Merker?
(butikk og hullenr)


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Bruk av Vikingmelk
InnleggSkrevet: 24 Mai 2013, 19:25 
Avlogget

Registrert: 16 Sep 2012, 14:29
Innlegg: 176
http://detsoteliv.no/searchresults_othe ... e.php?2340


Dette er bortimot det beste man kan spise på denne jord, ihvertfall hvis man har min tunge:p

Og gresskar vokser jo som ugress og er en superenkel plante å begynne med hvis man vil dyrke litt.

Dog, finn gode sorter så du får god mat utav det, red kuri, butternut, hokaido og conneticut field funker bra. Atlantic giant er enkel og gir myyyyyye, men litt mer kjedelig i smaken.


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 6 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support