Norsk Beredskapsforum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 22 Jun 2018, 14:19

Tidssone UTC + 1 time




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 5 innlegg ] 
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 13 Jul 2015, 10:54 
Avlogget

Registrert: 20 Jun 2015, 22:18
Innlegg: 5
Hei,
skal sette noe vin.
Kan man korke brukte vinflaskser som opprinnelig hadde skrukork?
Vil de bli tette med tre-korker?
Tips/erfaringer mottas med takk!


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 13 Jul 2015, 13:22 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 08 Mar 2012, 22:21
Innlegg: 1515
Ja, det går utmerket. Flaskehalsen er glatt innvendig og normalt lang nok til å gi god tetning.
Lykke til med vinen! :D


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 13 Jul 2015, 13:24 
Avlogget

Registrert: 27 Aug 2013, 14:47
Innlegg: 456
Bosted: Grimstad
Sålenge man har korker i riktig størrelse, så går det bra - dog; noen flasker med skrukork har en innsving helt øverst i innerkanten, og kan gjøre korking litt vanskelig...

En kork som 'passer', er ofte 2-3 mm større i diameter enn halsåpningen, og skal kokes slik at de blir smidige før man korker... :)

Forøvrig just ferdig med årets første sesong-vin - 2 dunker med SvartHyllBlomst-vin... ;)

_________________
I accept the rules that you feel necessary to your freedom. I'm free no matter what rules surround me. If I find them tolerable, I tolerate them; if I find them too obnoxious, I break them. I'm free because I know that I'm morally responsible for all I do


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 13 Jul 2015, 19:35 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 08 Mar 2012, 22:21
Innlegg: 1515
Se det, her trodde jeg alle vinflasker var like på innsiden. Godt noen sitter på faktakunnskap og er villige til å dele!

Og synd jeg ikke sjekket den siste flasken jeg åpnet. Det var en Marques de Nombrevilla, en billigvin som også fås i 3-liters. Skikkelig kraftkar, men mangler kanskje litt finesse. Men et godt valg som pappvin.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 14 Jul 2015, 12:19 
Avlogget

Registrert: 20 Jun 2015, 22:18
Innlegg: 5
Supert!

Jeg skal først prøve en hurtigvin fra Europris (til høsten blir det egne rips).
Overraskende nok hadde ikke medfølgende oppskrift noe estimat for hvor lang prosessen vanligvis vil ta.
Noen erfaringer? Jeg antar det tar 2-3 uker.


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 5 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support