Norsk Survival Forum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 18 Nov 2017, 23:45

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 21 innlegg ]  Gå til side Forrige  1, 2
Forfatter Melding
 Innleggets emne: Re: Ost med lang holdbarhet
InnleggSkrevet: 27 Mar 2013, 13:06 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 25 Apr 2012, 21:50
Innlegg: 1948
Bosted: Osloområdet
Teknisk sett burde det gå greit å lagre smør ved å massere inn ekstra mye salt i smøret og så oppbevare det i saltlake. Når man skal spise smøret får man vaske ut saltet igjen (eller få halsbrann)

hvor lenge man kan oppbevare det er jeg ikke sikker på. (forskning, noen?)

_________________
"Branch: Forever? No. Yeah, I really only have enough supplies down here to last me 10 years,
11 if I'm willing to store and drink my own sweat...Which I am!
You all said I was crazy, huh? Well, who's crazy now? Me, crazy prepared!"


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Ost med lang holdbarhet
InnleggSkrevet: 27 Mar 2013, 14:35 
Avlogget

Registrert: 14 Nov 2012, 17:28
Innlegg: 1017
http://www.cheesemaking.com/BriningDetails.html


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Ost med lang holdbarhet
InnleggSkrevet: 27 Mar 2013, 14:55 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 09 Mar 2012, 18:04
Innlegg: 200
Bra det kommer innlegg og tips på tråden. For meg er det viktig å ha kjøtt, ost og smør i kostholdet, og jeg prøver å ha nok på lager. De andre kan sitte der med ris og bønnedietten sin :lol:


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Ost med lang holdbarhet
InnleggSkrevet: 27 Mar 2013, 19:20 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 25 Apr 2012, 21:50
Innlegg: 1948
Bosted: Osloområdet
tror jeg skal kjøpe en pakke med smør og forsøke hvor lenge den holder seg med ekstra salt.

_________________
"Branch: Forever? No. Yeah, I really only have enough supplies down here to last me 10 years,
11 if I'm willing to store and drink my own sweat...Which I am!
You all said I was crazy, huh? Well, who's crazy now? Me, crazy prepared!"


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Ost med lang holdbarhet
InnleggSkrevet: 27 Mar 2013, 22:05 
Avlogget

Registrert: 14 Nov 2012, 17:28
Innlegg: 1017
Hvis man skal lage seg brine/saltlake er det greit å huske at vann kan ta opp inntil 23% (vektprosent) salt.
For å få løst opp mest muli er det greit å huske tilbake til kjemien som sier at NaCl i vann er en exoterm reaksjon.
Det vil si at det avgir varme, og for å fæ løst opp de siste prosentene bør løsningen være kladest mulig.
Den gamle metoden for å sjekke saltgehalten er å stikke en 98mm spiker (husk blank spiker) i en potet som vil dekke spikeren.
Når vannet er salt nok.... Vil poteten flyte opp.


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Ost med lang holdbarhet
InnleggSkrevet: 25 Mai 2013, 16:34 
Avlogget

Registrert: 12 Mai 2012, 11:55
Innlegg: 86
på youtube viser sage255 ( http://www.youtube.com/watch?v=atq-3W2mYXU ) ,hvordan å langtids lagre os ved å bruke voks til å beskytte osten. Har tenkt å prøve det når eg får en sjangs.

_________________
in omnia paratus


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 21 innlegg ]  Gå til side Forrige  1, 2

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support