Norsk Survival Forum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 18 Nov 2017, 23:45

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 22 innlegg ]  Gå til side Forrige  1, 2
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 04 Des 2015, 12:23 
Avlogget

Registrert: 09 Mar 2012, 10:27
Innlegg: 279
Har akkurat fått øya opp for å prøve å salte kjøtt.
Dette har jeg aldri gjørt før, så tenkte å begynne forsiktig for å prøve meg frem.
Hva slags kjøtt er det hensiktsmessig å bruke til slakting.
Er det forskjell på hva slags dyr det kommer fra?
Eller hvor på dyret ?

Bør det være skinke eller steik, eller kan jeg ta biff stykker?

_________________
Hvis du ikke alltid er forberedt, så er du aldri forberedt.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 04 Des 2015, 13:09 
Avlogget

Registrert: 14 Okt 2014, 22:58
Innlegg: 271
Vil følge denne jeg også.

Har ingen erfaring med dette, men kunne tenke meg å prøve noe nytt på f.eks et rådyr lår eller noe.
Kan liksom ikke bare fryse alt kjøttet man får.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 04 Des 2015, 13:56 
Avlogget

Registrert: 29 Jun 2015, 14:50
Innlegg: 62
Denne er god å ha: http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produ ... Id=5346745


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 05 Des 2015, 20:56 
Avlogget

Registrert: 01 Des 2013, 23:03
Innlegg: 396
Bosted: Trondheim
DDixon skrev:

Den er i salg hos adlibris.no, men prisen var litt stivere der.

_________________
Du trenger ikke mer enn to tomme hender, en skarp kniv, og en låve full av stæsj!


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 09 Des 2015, 15:34 
Avlogget

Registrert: 09 Des 2015, 13:01
Innlegg: 43
Bosted: I fjellet
Ser at noen lurer på hvordan man skal rengjøre store butter /bøtter etc... : Det beste og det rimligste er eddikvann. 2 dl eddik på 8 liter vann. La det stå i butten 1 time før du lufttørker det. Til slutt : finmalt salt som du "gnir" inn ...Saltet som blir til over når du snur butten på hodet,kan du bruke til vasking av filler ( koking),før du vakuumpakker fillene,så har du til sårstell.

_________________
"En oppskrift har ingen sjel. Du, som kokk, må putte sjel inn i oppskriften"


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 09 Des 2015, 15:41 
Avlogget

Registrert: 09 Des 2015, 13:01
Innlegg: 43
Bosted: I fjellet
Alt kjøtt kan saltes, men vil anbefale så magert som mulig for å unngå en harsk smak. Spekeskinka er noe annet , for der kan du legge på salt og pepperblanding flere ganger under spekeprossessen :-)


Tørking : tynne skiver henges opp til tørk ( evt 4 timer i stekeovn på 40-50grader ) Du kan gi akkurat den smaken du selv vil ( terreyakisaus, søt chilli, etc ) Oppbevar "jerkyen" i vakuumpakka pose. Holder seg fint i opptil 3 år.

_________________
"En oppskrift har ingen sjel. Du, som kokk, må putte sjel inn i oppskriften"


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 06 Mar 2016, 23:08 
Avlogget

Registrert: 09 Mar 2012, 10:27
Innlegg: 279
Har i dag tørket løvbiff i ovnen, lå noen timer på rista i 80 grader.
Nå ligger noe i kjøleskapet, noe er vakumpakket og lagt kjølig i boden og noe vakuumpakket og lagt i frysen.
For å se på holdbarheten

Blir spennende å sjekket resultatet om en stund

_________________
Hvis du ikke alltid er forberedt, så er du aldri forberedt.


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 22 innlegg ]  Gå til side Forrige  1, 2

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support