Norsk Survival Forum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 18 Nov 2017, 23:45

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 5 innlegg ] 
Forfatter Melding
 Innleggets emne: Salting
InnleggSkrevet: 10 Okt 2012, 19:48 
Avlogget

Registrert: 10 Okt 2012, 19:26
Innlegg: 41
Hei!

Først en liten kjapp introduksjon. Bor nå på vestlandet, kommer fra det store utlandet til øst og er fasjinert av overlevnad og det at ikke vare helt beroende av andre, uten at jag har dradd det så veldigt langt. Det er jo tross allt veldig enkelt at dra på Kiwi etter jobb ;)
Men, det er noe tillfredstillende at ha kunskap som jag føler blir litt glemt i dagens sammfund.

Så, noe some jag ikke sett så mye når det kommer til behandling av mat er salting! I (store deler av) norge har vi jo en fantastisk matkilde i havet.

Så for dere som driver med prepping og sammler opp mat hjemme er sikkert ikke noen sekker havsalt så dumt at ha liggende. Da mener jag ikke sånne små pakker med finsalt uten grovsalt/havsalt poserne du finner i dagligvarebutikker:

Bilde

Her er en fin liten pdf med info om hvordan man kan gå til veie: http://ndla.no/sites/default/files/Salt ... king_0.pdf

Vi har nettop gjort klart noen tønner med sild til salting og en med raudsei men dom skall stå en stund til før dom er klare.

Beklager om dette har varit tatt opp før :)

_________________
Make your own luck


Sist endret av zrd den 18 Okt 2012, 14:28, endret 1 gang

Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Salting
InnleggSkrevet: 10 Okt 2012, 20:28 
Avlogget

Registrert: 10 Mar 2012, 14:26
Innlegg: 1148
Hei ZRD og velkommen til forumet, vi bor forresten i samme landsdel. Hva får en svenske til å komme til våte vestlandet?

Den silden så meget god ut!

Hvor lenge kan du lagre fisken?

Om du ønsker å skrive et par ord om deg selv så kan jo du kjøre på her:

http://www.norsksurvivalforum.com/viewtopic.php?f=3&t=10

_________________
"Amat Victoria Curam" - Victory Favors the Prepared!


Sist endret av Gullars den 22 Mar 2013, 14:00, endret 1 gang

Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Salting
InnleggSkrevet: 12 Okt 2012, 23:33 
Avlogget

Registrert: 10 Okt 2012, 19:26
Innlegg: 41
Er ikke sikker på holdbarheten. Men har blitt fortalt at tørrsaltet silt kan oppbevares i flere år hvis det lagres ved lav temperatur.

_________________
Make your own luck


Sist endret av zrd den 23 Mar 2013, 01:55, endret 1 gang

Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Salting
InnleggSkrevet: 18 Okt 2012, 23:25 
Avlogget

Registrert: 09 Apr 2012, 20:44
Innlegg: 434
Så at Biltema annonserte salt til timing i 20 kg sekker. Det stod at det var havsalt. Noen som har testet eller vet om det er tilsatt noe eller er rent havsalt?


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Salting
InnleggSkrevet: 31 Okt 2012, 20:43 
Avlogget

Registrert: 10 Okt 2012, 19:26
Innlegg: 41
Det tør jag ikke svare på. Er sikkert litt andre krav på salt som skall brukes til konsumsjon men nøden har ingen lag som dom sier ;)

Bruker kanskje 3-4 sånne poser fra matbutikken i året til salting av fisk så for mitt bruk er prisen lav nok.

_________________
Make your own luck


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 5 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support