Norsk Beredskapsforum
http://norsksurvivalforum.com/

Kan man fryse ned hva som helst?
http://norsksurvivalforum.com/viewtopic.php?f=31&t=270
Side 1 av 1

Forfatter:  Gullars [ 14 Sep 2012, 07:12 ]
Innleggets emne:  Kan man fryse ned hva som helst?

Hei!

http://www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=10045514

Kyllingmangel i Norge. Som en oppfølging av galskapen ifjor med smør!

Spørsmålet mitt er: Kan jeg fryse ned feks ost og smør? Og hvor lenge holder det seg?

Forfatter:  Sverre [ 14 Sep 2012, 07:19 ]
Innleggets emne:  Re: Kan man fryse ned hva som helst?

Litt søking på Google ga disse svarene.

http://www.melk.no/ekspertene-svarer/mat/Frysing/kan-ost-fryses/9841/

http://www.melk.no/spor-ekspertene/spor-ekspertene-matfaglig/kan-jeg-fryse-smor/

Forfatter:  Gullars [ 14 Sep 2012, 07:41 ]
Innleggets emne:  Re: Kan man fryse ned hva som helst?

Takker og bukker Sverre! Da kjøper jeg inn litt til frysing.

Forfatter:  Frøyatro [ 14 Sep 2012, 16:29 ]
Innleggets emne:  Re: Kan man fryse ned hva som helst?

Ja, melk og ost kan definitivt fryses. I Russland var (muligens er) det vanlig og kjøpe melk i kilosvis om vinteren. Personlig fryser jeg melk og ost som er gått ut på dato, og jeg har de siste to månedene ikke spist/drukket noe annet enn det. Så det er bare og fryse i vei, bare husk at det kan bli gammelt i fryseren også, selv om det tar lengere tid.

Forfatter:  Hårek [ 01 Mar 2013, 02:07 ]
Innleggets emne:  Re: Kan man fryse ned hva som helst?

Frøyatro skrev:
Ja, melk og ost kan definitivt fryses.

Frosset melk smaker litt anderledes som drikke, men til matlaging er det ingen forskjell.
Husker ikke hvordan frossen ost smaler, men ettersom den er vakumpakker skulle det gå ganske så greit.
Har spist ost som var over dato, og lagret i et kjørlig rom (altså ikke kjøleskap).
Så lenge det ikke var mugg på den eller lukte "uvanlig".
Prøv med en ostebit som lagres feil slik at du lærer deg hvordan osten ikke skal lukte.
Pleier selv å gjøre det med kjøtt, og kjøttdeig, og ingen har blitt matforgiftet eller fått andre plager av den grunn.
Er ikke akkurat kjent for god luktesans, men den delen av luktesansen er sylskarp.
Du kan også lære det ved å lukte på pålegg i kjøleskapet. Det blir en endring i lukten før den blir sur på lukt.
Det samme kan man også lære seg med melk. Så for meg selv pleier jeg å tenke.... Når "fjøslukta" er borte fra melka, og man kan anntyde bylukt er den i grenseland. Da må den brukes fort eller.....

Side 1 av 1 Tidssone UTC + 1 time
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/