Norsk Survival Forum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 18 Nov 2017, 23:46

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 125 innlegg ]  Gå til side Forrige  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 27 Des 2015, 19:31 
Avlogget

Registrert: 09 Mar 2012, 10:27
Innlegg: 279
Skulle ta litt ananas nå og det var begynt å bli mugg på den.
Den har ligger i noe ala Norgesglass.
Er det en mulighet at den ikke var tørket nok, når den ble lagt i glasset?
Bør ting ligge en stund å hvile eller de kommer ut av tørkeren?

_________________
Hvis du ikke alltid er forberedt, så er du aldri forberedt.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 28 Des 2015, 21:06 
Avlogget

Registrert: 09 Des 2015, 13:01
Innlegg: 43
Bosted: I fjellet
For å sjekke om frukt og grønsaker er tørka nok til å ha på glass med lokk : ta opp en bit og knekk den . Hvis den knekker lett,,så er det ferdig tørka. Er den igjen litt fukt, vil den begynne å mugne...

_________________
"En oppskrift har ingen sjel. Du, som kokk, må putte sjel inn i oppskriften"


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 29 Des 2015, 01:53 
Avlogget

Registrert: 09 Mar 2012, 10:27
Innlegg: 279
Takk Ruth45
Har tørka søtpotet i dag, og den kjørte jeg ekstra lenge, så den ble helt hard.
Den tror jeg ble bra.
Så får vi se om den holder, og hvordan det er å bruke den i mat.

_________________
Hvis du ikke alltid er forberedt, så er du aldri forberedt.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 13 Jan 2016, 08:30 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 08 Mar 2012, 23:21
Innlegg: 1465
mcnabux skrev:
Skulle ta litt ananas nå og det var begynt å bli mugg på den.
Den har ligger i noe ala Norgesglass.
Er det en mulighet at den ikke var tørket nok, når den ble lagt i glasset?
Bør ting ligge en stund å hvile eller de kommer ut av tørkeren?

Du har helt klart tørket for kort tid. Husk at tørketid kan variere stort. Både vanninnhold i det du tørker, hvor mye du legger i tørkeapparatet, luftfuktighet, temperatur etc virker inn på tiden. Så heng deg ikke for mye opp i hvor lang tid det har gått, sjekk resultatet.

Knekke eller ikke - Min erfaring er at sukkerinnhold i det man tørker har betydning for hvor lettknekt det blir. Grovt sett blir frukt seigere, grønnsaker sprøtt/hardt. Om det kan knekkes eller ikke kommer an på form og hva det er. Små gulrot i skiver er det en smule knotete å knekke og brokkoli smuldrer nærmest opp når man klemmer på den for eksempel. Brokkoli er forresten rene snackset - bør prøves som alternativt lørdagsgodteri. :D (Helt seriøst, altså!)


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 27 Jan 2016, 16:54 
Avlogget

Registrert: 18 Nov 2012, 13:46
Innlegg: 230
Som sagt over her så er det mange faktorer som spiller inn før det er ferdig tørket.

Jeg hører det på lyden. :lol:
Det er ikke tull engang.
Men jeg kan ikke forklare hvordan, det er vel bare noe jeg har lært meg gjennom erfaring.....

_________________
Vær forberedt på det uventede


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 125 innlegg ]  Gå til side Forrige  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support