Norsk Survival Forum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 16 Des 2017, 16:59

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 3 innlegg ] 
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 13 Mar 2017, 16:51 
Avlogget

Registrert: 09 Mar 2012, 10:27
Innlegg: 279
Jeg synes det er vanskelig å få til noe særlig kjøtt i mitt langtidslager.
Ja ja man har hermetikk, men hermetikken i Norge er ikke spesielt innbydende. så det er noe som ikke er en del av den vanlige kostplanen. Og dermed lite rotering.
Derfor har jeg kikket etter andre måter å konservere kjøtt på, og da har jeg kommet over Pemmican.
Pemmican består i basis av storfekjøtt og fett, og er holdbart i mange år.
I min kostholdsplan, så vil Pemmican være kjøttbasen i gryter sammen med ymse annen mat.

Jeg tenker ikke gjenta det andre har skrevet, så konkrete oppskrifter linker jeg til, og legger ved mine kommentarer.

Kort er oppskriften
* Tørk biffkjøtt
* Smelt dyrefett
* Bland

Tørk biffkjøtt
* Skjer det i så tynne skiver som du kan (jeg brukte ferdig oppskåret biffkjøtt til gryte)
* Skjer vekk fett
* Ovnen settes på så lav temperatur som den kan( min er 80grader) døra skal stå på gløtt
* Legg kjøttet på plater med bakepapir under
* Følg med å snu etter noen timer
* Tiden varierer veldig, så derfor sier jeg ikke om hvor lenge, men noen timer tar det.
* Kjøttet er ferdig når det er hardt, og kan knekkes

Smelte fett
Talg var ikke bare bare å få tak i, jeg måtte til en sikkerlig slakter, men der hadde de liggende, og siden det er mer eller mindre avfall, så var det ikke dyrt.
Deretter fulgte jeg denne oppskriften : Smelte fettet ut av talgen http://naturogmat.no/hvordan-smelte-talg-smult/
Jeg brukte kjøttkverne på min gamle Kenwood(Som jeg har etter min farmor)
Har du mye talg å smelte, så kan det være en fordel å dele det opp i mindre porsjoner.

Bland
Når du har kjøttet og fettet klart, så er det rett og slett bare å blande
Lage Pemmican http://urbansurvivalsite.com/pemmican-o ... ival-food/

Denne Youtube serien viser om hvordan lage Pemmican og gir deg to oppskrifter å lage av Pemmican
Youtube videoserie om pemmican : https://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q= ... 7726,d.bGg

_________________
Hvis du ikke alltid er forberedt, så er du aldri forberedt.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 13 Mar 2017, 22:14 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 25 Apr 2012, 21:50
Innlegg: 1967
Bosted: Osloområdet
hvordan unngår man at fettet harskner?

_________________
"Branch: Forever? No. Yeah, I really only have enough supplies down here to last me 10 years,
11 if I'm willing to store and drink my own sweat...Which I am!
You all said I was crazy, huh? Well, who's crazy now? Me, crazy prepared!"


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 13 Mar 2017, 23:16 
Avlogget

Registrert: 09 Mar 2012, 10:27
Innlegg: 279
Jeg lagde det førstegangen i helgen, så jeg er ingen ekspert.
Men fra det jeg har lest så er det derfor det er viktig å bruke storfe talg, på når man koker ut det rene fettet fra talgen, så er det holdbart i lang tid.
Jeg oppbevarer Pemmicanen i vakumposer i fryseren.
Jeg kokte ut mer fett enn jeg kunne bruke, så det har jeg i et norgesglass i en kjølig bod.

_________________
Hvis du ikke alltid er forberedt, så er du aldri forberedt.


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 3 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support