Norsk Survival Forum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 18 Nov 2017, 23:45

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 19 innlegg ]  Gå til side Forrige  1, 2
Forfatter Melding
 Innleggets emne: Re: Hjemmelaget yoghurt
InnleggSkrevet: 26 Feb 2014, 22:49 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 08 Mar 2012, 23:21
Innlegg: 1465
Lykke til!

Da må du ikke glemme å la oss få vite hvordan produksjonen går etter hvert.


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Hjemmelaget yoghurt
InnleggSkrevet: 02 Mar 2014, 12:47 
Avlogget

Registrert: 16 Nov 2012, 11:46
Innlegg: 82
Klart jeg avgir rapport! :D
Resultatet ble glimrende og godt. Laget av både skummet og helmelk. Tilsatte en halv pose viking tørrmelk i hver. Dvs ca 65 g per liter.

Etter 12 timer var yoghurten så fast at jeg sikkert kunne plukket den ut ab boksen med kmiv og gaffel. Og smaken r perfekt. Den med skummet er ikke så kremet i munnen som den av helmelk, skkert pga lavt fettinnhold. Mem smaken er suveren blandet med ørlite solbærsyltetøy.

Dette kommer til å bli en fast vane her hos oss. Ikke er det mye arbeid heller


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Hjemmelaget yoghurt
InnleggSkrevet: 07 Mar 2014, 17:07 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 08 Mar 2012, 23:21
Innlegg: 1465
Gratulerer så mye med en ny ferdighet! Når du har gjort dette noen ganger vil du merke at det koster mindre og mindre innsats å få bra resultat.

Den yoghurten av skummet og tørrmelk har bare halvparten av fettinnholdet i naturell yoghurt fra Tine, men er ikke så ulik på protein og karbohydrat. Tine er flinke til å opplyse om tilsetningsstoffer og det er ikke opplyst noe om annet enn melk, skummetmelkpulver og yoghurtkultur. Men også kombinasjonen av temperatur ved pasteurisering og produksjon har betydning. Men det er nok som du sier at fettprosenten er det viktigste her. Andre typer yoghurt har imidlertid tilsetninger som skal gjøre konsistensen bedre og hindre at væske siver ut i for stor grad, konserveringsmidler etc. Alt dette slipper vi når vi lager vår egen. :D


Topp
 Profil  
 
 Innleggets emne: Re: Hjemmelaget yoghurt
InnleggSkrevet: 22 Sep 2017, 17:16 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 08 Mar 2012, 23:21
Innlegg: 1465
Det lønner seg å være nøyaktig i alt en gjør når en lager yoghurt. Her er et eksempel på hva som skjer når man bruker 2,5 deler skummet tørrmelk i stedet for 1 del.

Riktignok er gresk yoghurt en fast yoghurttype, men ikke SÅ fast. Denne batchen ble ikke en gang semiflytende når jeg rørte og ristet godt slik annen yoghurt blir……
Vedlegg:
Yoghurt kompr.jpg
Yoghurt kompr.jpg [ 45.85 KiB | Vist 54 ganger ]


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 19 innlegg ]  Gå til side Forrige  1, 2

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support