Foruten frukt og bærbusker er jeg veldig fornøyd med å ha luftløk, grønnkål og gulrot nå på vinteren.
Her på vestlandet overlever de vinteren godt.
Dvs luftløken dør jo litt før jul som regel
, men da har jeg høsta inn slik at jeg har frem til de begynner å spire igjen, ofte sent i januar eller februar.
Idag da jeg var ute var det 5 cm lange skudd på noen av de løkene.
De kommer fort og gale med engang det er litt mildt.
De eldste grønnkålplanten min bærer på 3 året nå.
Jeg trodde at den lange barfrosten ville gjøre ende på den, men etter å ha tatt vekk de nederste bladene kommer de nye bladene godt.
Fjorårets planter ser og ut til å greie seg.
Hvis du dekker til jorda med noe (jeg bruker fliskutt) kan en her på vestlandet la gulrøttene stå ute hele vinteren.
Vi hadde et par uker med barfrost, og jeg tenkte vel helst at en så lang kuldeperiode ville ødelegge moroa for meg.
Men idag var det tint såpass at jeg grov meg gjennom treflisa, og fikk frem gulrøttene fra jorda.
Helt uten frostskader, sprø og gode.
Om en tenker at det kan være lurt å "gjemme" avlingene engang, så er dette en metode jeg virkelig vil anbefale.
Men jeg har ingen erfaring med dette i annet klima.
Så idag hadde jeg kortreist mat til middag:
Nyhøstet grønnklål, gulrot og løk, samt egne poteter og lokalt kjøtt.
Det smakte fortreffelig
