Norsk Beredskapsforum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 18 Aug 2018, 13:18

Tidssone UTC + 1 time




Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 3 innlegg ] 
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 04 Apr 2015, 17:38 
Avlogget

Registrert: 14 Jul 2013, 17:39
Innlegg: 538
Bosted: Møre & Romsdal
henviser til http://www.skogoglandskap.no/Artsbeskri ... trutseving
og lurer på hvordan man skiller bregnene fra hverandre?
ufattelig mye bregner (lokalt ormgras) her som ser prikk lik ut som denne,
men fortsatt usikker på om this is that.

_________________
If you stand for nothing,
you'l fall for anything.


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 05 Apr 2015, 10:07 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 08 Mar 2012, 22:21
Innlegg: 1519
Bioforsk har en langt mer omfattende PDF-artikkel om strutseving: http://www.bioforsk.no/ikbViewer/page/t ... t_id=30080
Link til PDF-en finner du helt til høyre på siden.

Her er et par korte utdrag fra den 26 sider lange artikkelen:
Sitat:
I Norden skulle ikke identifiseringen være så vanskelig, for det er bare strutseving som har en vel avgrenset rotstokk der de nye skuddene utvikles (Odland 1999).
---
Når det gjelder tilberedning av strutseving så må vi hente oppskriftene fra Maine i USA. Det er bare ”hodet” og om lag 5 cm av stengelen som skal brukes. Skuddene kan oppbevares i kjøleskap inntil to dager. ”Rub off the dry brown coat that some fiddleheads have, then wash the greens and blanch or steam them as you would asparagus”. De skal kokes ca 10 minutter i lettsaltet vann, og deretter tørkes og tilsetes noe smør. Nymalt pepper og noe vineddik eller sitronsaft blir også tilrådd. Det skal være mulig å finne mer informasjon om tilberedning og oppskrifter ved å søke på internett ”fiddlehead ferns”.
Det er vel kjent at flere av de vanlige bregnene kan være giftige, men strutseving har blitt betraktet som ufarlig. I 1994 ble det imidlertid både i New York og i vestlige deler av Canada rapportert om tilfeller av forgiftning knyttet til konsum av råe eller lett kokte strutseving-skudd. Noen av de som hadde spist strutseving ble etter kort tid syke, med diaré og oppkast. Det ble konkludert med at dette hadde sitt opphav i et uidentifisert toksin. På grunnlag av dette blir det derfor anbefalt at skudd av strutseving bør kokes i minst 10 minutt før de spises. For mer informasjon om dette ble det henvist til internett: http://ch.nus.sg/MEDNEWS/oct94/7482_6.ht ml (Odland 1999). Se også Morgan et al. (1994). Det har av og til blitt hevdet at strutseving kan føre til kreft, men det skyldes trolig en forveksling med andre bregnearter som ikke er i slekt med strutseving (Prange 1987).


Topp
 Profil  
 
InnleggSkrevet: 14 Des 2015, 21:56 
Avlogget

Registrert: 09 Des 2015, 12:01
Innlegg: 43
Bosted: I fjellet
Anbefaler alle å få tak i bøkene som Rolv Hjelstad.

http://rolv.no/


Der finner du info om både urter og medisinplanter :-)


Sank det du VET er bra , og ikke plukk noe du er usikker på...Det er mange planter i norsk fauna som er veldig bra, men det er også noen som er svært giftige ( og som ligner på de spiselige )


:-)

_________________
"En oppskrift har ingen sjel. Du, som kokk, må putte sjel inn i oppskriften"


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 3 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support