Norsk Beredskapsforum

Forberedelses og overlevelses-forum
Dato/klokkeslett: 05 Jul 2020, 00:04

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]
Opprett et nytt emne Dette emnet er stengt; du kan ikke redigere eller legge inn nye innlegg.  [ 1 innlegg ] 
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 30 Jan 2016, 17:48 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 08 Mar 2012, 23:21
Innlegg: 1608
Under følger noe av det som tidligere er blitt skrevet av admin og moderatorer om dette:

Moderatorgruppen jobber for tiden med noen endringer, eller tilleggstilbud, her på forumet. Alt er ikke spikret og klart, men det følels likevel riktig å gå ut med litt med en gang slik at de som ønsker det skal ha mulighet til å få tilgang til nyhetene helt fra starten.

REGIONALE FORA
Vi synes det er viktig at de som får tilgang til spesielt de regionale forumene viser hvem de er ved å være aktive. På den måten vil de som lurer på om de ønsker å ta kontakt få et bilde av vedkommende på forhånd. Vi sikrer også at de som er seriøse, men kanskje litt tilbakeholdne omkring dette med å ta kontakt med felles preppere, slipper å føle at "hele verden" sjekker hva de driver med. Men husk likevel at absolutt ingen her inne på noen måte er sjekket og funnet pålitelige av noen av oss i moderatorgruppen. Vi vet ikke hvem dere er med unntak av dem som har gått åpent ut(journalister). Alt som avtales i de regionele forumene skjer på eget initiativ og ansvar.

AKTIVT MEDLEM
Derfor vil vi innføre en ny type medlemsskap; "Aktivt medlem". Kun disse vil ha tilgang til de regionale forumene. Dette er medlemmer som er regelmessig innlogget og jevnlig bidrar med innlegg på forumet. Nå i oppstartsfasen vil alle som har vært innlogget det siste året og samtidig har postet minst fem innlegg(kanskje bør det være flere?), automatisk føres opp som "Aktivt medlem". Dette er et meget lavt aktivitetskrav, så vi er i tenkeboksen for hvor grensen bør settes. For fortsatt å regnes som aktivt medlem, må man poste et visst minimum av nye innlegg. Vi tenker å sette dette til 10 innlegg per kvartal(tremånedersperiode). Imidlertid ønsker vi ikke en flom av innlegg uten reelt innhold. Så det er også et krav om at disse innleggene må tilføre noe. Innlegg av typen "tommel opp", "+1" og "Enig med siste taler" vil ikke telle. Det er lov å si man er enig, men man må gjøre noe mer slik at innlegget står på egne ben for at det skal telle. Innlegg i Løst og fast bør vel ses på som nøytrale i denne forbindelse. De er greie uansett lengde, men kan vel knappest sies å tilføre forumets formål noe. Kontroll av dette må nødvendigvis bli omtrentlig. I tvilstilfeller kan det bli aktuelt å se på den enkeltes siste innlegg via søkefunksjonen.

Det vil være automatikk i det å endre status til vanlig medlem dersom man ikke oppfyller kravet over en periode. Dersom man oppdager at man ikke lenger er "Aktivt medlem", er det eneste man trenger gjøre å poste innlegg . Da vil man igjen automatisk overføres i aktivkategorien etter nye tre måneder, eller man kan skrive en PM til administrator Hugin (evt kan dette gjøres i en egen tråd for formålet) og be om å få endret status straks.

BONUSFORUM
Men samtidig som vi åpner regionale forum, tenkte vi det kunne være morsomt å tilby noe ekstra til aktive medlemmer. Derfor har vi kommet opp med tre ekstra "bonusforum" til disse. Dette er forum som går ut over det som er forumets egentlige formål. De som ønsker å fortsette å være mer passive medlemmer, eller kanskje bare lese uten å være medlemmer, kan fortsette akkurat som før. Dere vil ha nøyaktig samme tilbud som i dag.

De tre andre forumene er disse:
"Løst og fast"- Dette er ment som et rent off-topic-forum. Spørsmål som ikke dreier seg om prepping og survivalisme får plass her.
"Prepperhumor" blir et sted for humor og selvironi med et skjevt blikk på oss selv. Og kanskje humor generelt.
"Rollespill og fiction" - Her ser vi for oss en rekke varianter av rollespill med oss selv som deltagere og et sted hvor de som ønsker å skrive historier med preppertema kan poste.

Vi vil allerede fra starten flytte over noen gamle emner som vi synes passer bedre i disse nye. Men det er bare noen få og kun slike som egentlig alt har gått i glemmeboka. Det vil også være noen spesielle regler for disse forumene. For eksempel kan man naturlig nok starte tråder som ikke er prepperrelatert i off-topic. Men tråder der vil slettes automatisk når de dør hen av seg selv. De blir ikke liggende for evigheten. Vi er ikke sentimentale omkring slikt som ikke egentlig har med forumets formål å gjøre. Ellers vil spesielle kjøreregler bli opplyst i de enkelte forum.

Dette blir en forsøksordning. Dersom det ikke faller heldig ut kan det være vi gjør om på dette. Og som nevnt har vi ikke alle detaljer på plass ennå så det vil ta noen dager før dette dukker opp. Det er med andre ord tid for dem som ligger og vipper omkring disse grensene for innlegg til å gjøre noe med den saken.


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Dette emnet er stengt; du kan ikke redigere eller legge inn nye innlegg.  [ 1 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
POWERED_BY
phpBB.no - Norsk phpBB-support